DOĞAN, GELENEKLER YAŞATILMALI
 İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, İzmit Kadın Meclisi üyelerinin aşure etkinliğine katıldı.

Kadın Meclisi üyeleri, Belsa B Blok 9. kattaki yerlerinde  aşure etkinliği düzenledi. Üyeler, özenle hazırladıkları aşureden Başkan Doğan’a da ikram ettiler. Kadın Meclisi üyelerinin davetini kırmayan Doğan da “ İzmit Kadın Meclisimiz önemli işler yapıyor. Özellikle köyleri ziyaret edip kadınlarla  bir araya gelerek onların sorunlarıyla ilgilenmelerini taktirle karşılıyorum. Yaşlı ze hasta ziyaretlerinde bulunup insanların yüzlerini güldürdükleri için bütün Kadın Meclisi üyelerimizi tebrik ediyorum. İzmit Belediyesi olarak yaptıkları faaliyetlere elimizden geldiğince destek olmaya çalışıyoruz” dedi.

Başkan Doğan, aşurenin Türk-İslam tarihinde önemli bir gelenek olduğunu da ifade ederek “  İslam Âlemi’nin Muharrem Ayı’nı tebrik ediyor, hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Haktan niyaz ediyorum” şeklinde konuştu. İzmit Kadın Meclisi Başkanı Asuman Sert  de “hem pişirdik, hem ikram ettik. Bu türlü paylaşımlarla bağlarımız güçleniyor. Toplumsal kültürümüzden gelen geleneklerimizi sürdürmeliyiz. Etkinliğimizde bizleri yalnız bırakmayan Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

 

YOĞUN KATILIM

 

Kadınların aşure etkinliğine İzmit Belediye Başkan  Dr. Nevzat Doğan’ın yanı sıra, İzmit Belediye Meclis Üyeleri mimar Güzin Taştekin ve Emine Okanalp, İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Güray Oruç, İzmit Kent Konseyi Başkanı Cafer Kozluca ve yönetim kurulu üyeleri, Kocaeli Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Emel Ceylan Balcıoğlu, Türk Kadınlar Birliği Başkanı Aysel Baladın, Anadolu İlleri Dernekler Birliği Kadın Kolları Başkanı Hatice Oruncak, Met-Der Başkan Yardımcısı Yurdagül Akbel, siyasi parti temsilcileri de katıldı.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817