banner2779
banner2752
banner2750

DOĞAN, GÖNÜLLERDE ENGEL BIRAKMAYALIM
 Engelliler günü nedeniyle İzmit Belediyesi ile İŞKUR ortaklığında düzenlenene ve bu sene 4.sü yapılan ‘Kariyerime Engel Yok’ etkinliği Yunus Emre Kültür Merkezi’nde yapıldı. Kariyerime Engel Yok etkinliğinde konuşan İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, engelsiz bir kent oluşturma mücadelesi içinde olduklarını belirterek, “gönüllerde engel bırakmayalım” dedi.

Etkinlikte, engelli istihdam açığı bulunan firmaların  temsilcileriyle iş arayan engelliler bir araya geldiler.

Proje kapsamında, 2012 yılında 23 kişi, 2013 yılında 70, 2014 yılında da  62 engelli vatandaşın istihdam edildiği kaydedildi. Etkinlikte, istihdam fazlası engelli çalıştıran firmalara plaket de verildi. 

 

YOĞUN KATILIM

 

Engelli vatandaşların aileleriyle birlikte büyük ilgi gösterdiği etkinliğe Başkan Doğan’ın yanı sıra AK Parti Kocaeli Milletvekili Zeki Aygün, İŞKUR İl Müdür Vekili Nurullah Horel, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bekir Yümnü, Ak Parti İl Kadın Kolları Başkanı Emine Zeybek, İlçe Kadın Kolları Başkanı Aysel Demirtaş ile sivil toplum örgütlerin temsilcileri katıldı.

 

ENGELLİ DOSTU BAŞKAN

 

Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Bülent Cengizhan, İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ın her zaman engellileri yanında olduğunu belirterek “engelli dostu bir başkanımız var. Kendisi her zaman yanımızda oldu ve çalışmalarında da bunu gösterdi. Kendisine desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

 

HERKESE GÖREV DÜŞÜYOR

 

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, da yaptığı konuşmada “bu çalışmayı daha da sık yapmayı planlıyoruz. Engelli dostu belediye olarak dersimize iyi çalışıyoruz. İzmit Belediyesi olarak, kaldırımlarda, yollarda, rampalarda, okullarda yaşamı kolaylaştıran adımlar atıyoruz. Belediyemizi baştan sona engelsiz bir bina haline getirdik. Özellikle parklarımızda, engelli kardeşlerimiz de faydalansın diye salıncaklar koymaya başladık. Diğer kurum kuruluşlar da, mesela İŞKUR engelli istihdamını yakından takip ediyorlar. Valiliğimiz, kaymakamlığımız bu işe önem veriyor. Ama yeterli değiliz. Engelli kardeşlerimizin, engelsiz bir yaşam sürmesi için, canla başla mücadele ediyoruz, ama herkesin bu konuda hassasiyet göstermesi lazım. Daha önce bir engelliler yasası bile yoktu. Tüm dileğimiz, sizin de toplumun tüm kesimleri gibi engelsiz yaşaması. Engelsiz olanlar da garantili yaşadıklarını zannetmesin. Yarın ne olacağı bilinmez. Onun için herkes bu konuda hassasiyet göstersin. Gönüllerde engel bırakmayalım, akıllarda engel olmasın” şeklinde konuştu.

AK Parti Kocaeli Milletvekili Zeki Aygün de “Böyle bir program düzenlediği için Başkanımıza teşekkür ediyorum. Bizim odak noktamızda insan vardır. Bu yalnızca yasalarla olmaz, bunun uygulaması önemli. 5 dakika sonra kimin engelli olacağını bilemeyiz o yüzden hepimizin bu konuda hassasiyet göstermemiz lazım” dedi.

Etkinlikte ritim grubunun gösterisi büyük ilgi gördü.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751