DOĞAN, GURURU VE MUTLULUĞU BİR ARADA YAŞADI
 Kocaeli Devlet Hastanesi’nin 236 yatak kapasiteli ek binasının temel atma töreninde İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, gururu ve mutluluğu bir arada yaşadı.

Türkiye’nin ilk çocuk doktor Belediye Başkanı olan ve milletvekilliği döneminde de sağlık sektörüne çok önemli katkılarda bulunan Başkan Doğan, devlet hastanesinin ek binasının temel atılmasıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada  “Belediye Başkanı olduktan sonra ilk olarak açıkladığım projelerden biri de devlet hastanesinin yenilenmesiydi. Bu konuda uzun zamandır çalışma içindeydik. Gösterdiğimiz çabamız üzerine hastanenin temeli atıldı. Burada aciliyle, yoğun bakımıyla, dializiye, ameliyathaneleriyle, servisleriyle mükemmel bir hastane yapılacak

 

SSK’YI BATIRDINIZ ÜLKEYİ NASIL YÖNETECEKSİNİZ

 

12-13 sene önce devletin parası yok diye çocuklarımıza bir menenjit, kabakulak, bir zatürre aşısı yapılamıyordu. Ben, çocuk doktoruyken annelere aşı önerdiğimizde, anneler boynunu büküyor, devlet neden aşı yapmıyor diyordu. Hepimiz için çok üzücü bir süreçti. Şehrimizin hastaneleri prefabriklerde, sağlık ocakları konteynırlardaydı. Hastanelerde bıçak parası vermeden ameliyat olunamıyordu. İlaç kuyruğunda bayılan vatandaşlarımızı ben çok iyi biliyorum.15 kişilik odalarda yatan hastalarımız vardı. Anneler sandalye tepelerinde günlerce yavrularını bekliyorlardı.  O günlerde, o kurumda genel müdürlük yapanlarda bugün çıkıp milletin karşınıza geçip, devleti ben yöneteceğim diyebiliyor. Sigorta kurumunu batırdı, devleti de mi batırmak istiyor. Açık yüreklilikte söyleyebilirim ki SSK’nın battığı yıllardaki genel müdürü bugün bir siyasi partinin genel başkanı. Yalan vaatleriyle geçmişteki kötü karnesini kapatmak istiyor.

 

İSTİKRARI KORUYALIM

 

Tüm alanlarda olduğu gibi özellikle sağlık alanındaki bu güzel hizmetler tek başına iktidara gelen hükümetimiz sayesinde olmuştur. Ülkedeki bu istikrarı koruyalım, istikrarı bozmak isteyenlere fırsat vermeyelim. Çocuklarımızın geleceğine hepimiz sahip çıkmaya devam edelim” dedi.

 

SAĞLIK ALANINDA ÇAĞ ATLADIK

 

Ak Parti hükümeti sayesinde sağlık alanında çağ atlandığını söyleyen Başkan Doğan “2002  de milletvekili olduğum dönemde 13 hastane binasının, 37 tane de sağlık ocağının kartelasını kestim. Şehrimiz gerek sağlık ocakları, gerek hastaneleri ile Türkiye’nin gözbebeği haline geldi. Çocuklarımız menenjit, zatürre aşılarını ücretsiz olabiliyorlar. Şehrimizde ki  bebek ölüm oranı ve anne ölüm  oranı Avrupa’yı yakalamış durumda. Bugün dünyanın en ağır en büyük ameliyatları şehrimizde yapılabiliyor Şehrimiz, her ameliyatın yapıldığı, sadece yurt içinden değil yurt dışından da  hastaların geldiği bir yer oldu. Hastanelerimiz, artık herkesin eşit muamele gördüğü, bıçak parası uygulaması tarihe karıştığı yerler oldu” şeklinde konuştu.

 

BÖLGENİN ÇEHRESİ DEĞİŞECEK

 

Kocaeli Devlet Hastanesi ek binası projesinin kendisi için ayrı bir önem taşıdığını da ifade eden Başkan Doğan “  burada sadece hastanenin ek binası değil, 10 dönümlük meydan projesi ve 500 araçlık yer altı otoparkı  ile  bölge ayrı bir çehre kazanacak. Bu proje, bölgede yeni bir dönüşümü başlatacak.  Önümüzdeki günlerde Cephanelik’te 1200 yataklı Sağlık  Kampüsünün de temeli atılacak Böylece zaten şehrimizde hizmet veren yanık merkezimiz, kanser hastanemiz, kadın doğum ve çocuk  hastanemize ek olarak Akıl ve Ruh Sağlığı  Hastanesi ve Fizik Tedavi Hastanesi de halkımızın hizmetinde olacak. Yeni yapılacak hastanelerle  sağlık turizminin merkezi olan İzmit’imiz cazibe merkezi olmaya devam edecektir” dedi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817