banner2827
banner2818
banner2819
banner2821
banner2820

DOĞAN, HEPİMİZ POTANSİYEL BİRER ENGELLİYİZ

İzmit Belediyesi tarafından çeşitli sivil toplum örgütlerinin katılımıyla Belsa önünde Birlikte Olmak Her Engeli Aşar etkinliği düzenlendi. Oldukça renkli görüntülere sahne olan etkinlikte engellilerin gösterileri büyük ilgi gördü. İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’da etkinliğe katılarak bir konuşma yaptı.

 

HERKESE GÖREV DÜŞÜYOR

 

Başkan Doğan konuşmasında İzmit Belediyesi’nin engelli dostu belediye olduğunu belirterek” düşmez kalkmaz bir Allah’tır. Hepimiz potansiyel bir engelli olabiliriz. Dünyanın kuralı bu.  Engelli vatandaşların yaşamlarındaki engelleri kaldırmak, onları da toplumun her alanında aktif kılmak  boynumuzun borcudur. Bu sadece engelli kardeşlerimizin ailelerinin değil hepimizin isteği olmalı. Devletiyle, özeliyle bütün herkes  bu konuya duyarlı olmalı. Engellilerimizin yaşamlarındaki engelleri kaldırmak için önemli işler yapıyoruz. Bu konuda daha çok eksiğimiz var. Belsa’nın her noktası engelli kardeşlerimizin hayatını   kolaylaştırıcı hale getirildi. Parklarda,  yapılarda, caddelerde, kaldırımlarda, yollarda hep engellileri düşünerek proje yapıyoruz. Bu sadece belediyenin yapmasıyla olmaz. Her kuruluş buna duyarlı olmalı. Engelli kardeşlerin daha güzel huzurlu  yaşaması için hepimiz üzerine düşeni yapmalı. 2004 yılında çıkartılan Engelliler Yasası bu alanda yeni bir dönemi başlattı. Bu yasaya kadar  engellilerimizin esamesi okunmuyordu.

 

YALNIZ DEĞİLSİNİZ

 

 Yasanın çıkması sırasında katkımız oldu. Engellerimizin hayatını kolaylaştırıcı önemli adımlar atıldı. Bunları yeterli görmüyoruz. Şimdi eskisine göre iyiyiz. Ama daha da iyiye gitmeliyiz. Engelli ailelerimiz,  sakın kendinizi  yalnız hissetmeyin. Yalnız değilsiniz. Engelli annesiı olmak kolay değil. Hayatın her akışında bu olayların olması mümkün. Bazı olayları da taktiri ilahi olarak görip ona göre  çalışmalıyız” dedi. Konuşmaların ve gösteriler ardından alanda açılan stantlar  gezildi.

 




Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817

banner2823

banner2822

banner2824

banner2825

banner2826