banner2779
banner2752
banner2750

DOĞAN, İZMİT KAZANDI KAZANMAYA DEVAM EDECEK
 HERKESİ KUCAKLIYORUZ

 

Göreve geldikleri ilk günden itibaren yeni bir hizmet anlayışı içinde olduklarını söyleyen Doğan,” 7 yıldan beri İzmit’e hizmet etmek için gece gündüz çalışıyoruz. Geçen 5 yılda olduğu gibi son 2 yılımızda da  şehrimizin geleceği için önemli adımlar attık. Atmaya da devam ediyoruz. Türkiye’ye örnek yaptığımız hizmetlerle, İzmit kazandı, kazanmaya devam edecek. Kaynaklarımızı en iyi şekilde kullanarak hizmet üretmeye, milletin kuruşunu ziyan etmeden, yine millet için harcamaya devam edeceğiz. İlk dönemimizde olduğu gibi yeni dönemin ilk 2 yılını da örnek gösterilen hizmetler ile dolu dolu geçirdik. Gelecek kuşaklara yaşanılır bir şehir bırakma hedefimize emin adımlarla yürüyoruz. Yeni İzmit hedefiyle başladığımız çalışmalar bütün hızıyla devam ediyor. Hizmetlerimizde hepimizin emeği var.   İnsana yapılan yatırımı her şeyden değerli gördük, görmeye de devam edeceğiz.  Bu hizmet anlayışımızla toplumun her kesimini kucaklamaya devam edeceğiz. Gelir ve gideri dengeli ve bütçesi sürekli büyüyen belediyeyiz. Kaynakları israf etmeyerek, insana, zamana ve şehrin geleceğine saygıyı esas aldık. Rutin görevlerimizden olan yol, kaldırım, çöp toplama gibi hizmetleri dile bile getirmiyoruz. Bizler, herkesin örnek alacağı çalışmalar kafa yoruyoruz. Bugüne kadar sayısız projeyi hayata geçirdik.

 

ÖRNEK ALINIYORUZ

 

Yaptığımız bir çok projenin örnek alınması bizleri mutlu ediyor. Çorba çeşmesi hizmetimizi ilk başlarda bazı kesimler yadırgayıp alay ettiler. Fakat daha sonra projenin ne kadar  doğru olduğunu kabullendiler. Çorba çeşmelerinden şimdiye kadar milyonlarca kişi yararlandı. Bu gün bir çok belediye bu projemizi örnek alıp uygulamaya koydular. Türkiye’de ilk kez Muhtar Hizmet Masası’nı kuran belediyeyiz. Bakanlık bu projemiz ülke genelinde uygulamaya aldı. Yine örnek alınan projelerimizden biri de bisiklet projesidir. Bunu da küçümseyenler oldu. Şimdiye kadar onbinlerce öğrencimize bedava bisiklet verdik. Bu sene de 5 bin öğretmenimize ücretsiz bisiklet vererek  yine bir ilke imza attık. Bu projemiz de Bakanlıkça örnek alınmıştır. Eğitime destek asli görevimiz olmamasına rağmen göreve geldiğimiz ilk günden beri okullara her türlü desteği sağladık. Bunu da severek yapıyoruz. Bir taraftan eğitim kurumlarına diğer taraftan da ibadethanelere de destek olmaya devam ediyoruz” dedi.

 

İZMİT’İN DEĞERLERİNE SAHİP ÇIKIYORUZ

 

Başkan Doğan, İzmit’in kültür turizm kenti olması için çalıştıklarını da anlatarak” göreve geldiğimizde İzmit’in sembolü olan pişmaniye unutulmuştu. Bizler bu değerimize sahip çıkarak sektörün gelişimi için yurt içinde ve dışında festivaller düzenledik. Bu seneki Pişmaniye Festivalini Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de gerçekleştireceğiz. Onlarca yok olmaya yüz tutan tarihi değerlerimize de sahip çıkmayı kendimize görev kabul ettik. Camileri, hamamları, çeşmeleri, konakları restore ederek gelecek nesillere aktarılmasını sağlıyoruz. İzmit’in kültür turizm kenti olması için çabalarımız artarak devam edecek. Şehrimizin önemli günlerinde etkinlikler yapmayı sürdüreceğiz. Kapalı pazarlar yaparak hem vatandaşlarımızın hem de pazarcı esnafımızın modern ortamlara kavuşmasını sağladık. Köylerde çeşmeler ve konaklar yapıyoruz.

 

 

Biz bir yandan bütçeyi büyütüyoruz, bir yandan da yeni kaynaklar oluşturuyoruz. 2 yılda 4,4 milyonluk kamulaştırma yaptık, 42,5 milyonluk arsa topladık. Son iki yılda 7 milyon liralık 20 iş makinesi aldık 2 yıl içinde 50 milyonluk iş yaptık. İlk kez Kentlilik Bilinci Çalıştayı ile  Spor Çalıştayını yaptık. Kocaelispor ve Birlikspor’a her zaman destek olduk.   Bu yıl bütün 4. sınıf öğrencilerine basketbol topu dağıtacağız. Şehrimize ilk kez katlı otopark kazandırdık. Hedefimiz bu projeyi daha da geliştirmektir. Evlilik Okulu, Okul Hizmet Masası,  Tiyatro Drama Okulu, Satranç Okulları, Evde Bakım hizmeti gibi bir çok projeyi hayata geçirdik. İzmit’te temizlik konusunda örnek bir proje geliştirerek çöp konteynırlarını yerin altına indirdik. Bu sayede konteynırların kapasitesini ve fonksiyonunu arttırmış olduk. Ancak bir şehrin temizliğinden sadece belediyeler sorumlu değil. Bu konuda vatandaşlarımıza da büyük görev düşüyor” şeklinde konuştu.

 

GÖLKAY VE CEPHANELİK

 

Yeni dönemin en önemli projelerinden olan Gölkay park 2. Etap  ve Cephanelik  ikinci etap mesire alanı projelerine de değinen Başkan Doğan,” İzmit’in Sekapark’ı, Ekopark’ı,  Cephanelik Mesire Alanı ve Gölkaypark’ı İzmitlilerin birinci adresi olacak.

 

ÖRNEK KENTSEL DÖNÜŞÜM

 

Bu dönem kentsel dönüşümde de örnek olacağız. Cedit Mahallesini riskli alan ilan ettirdik, ilgili bakanlıkla protokol imzaladık, ihalemizi yaptık. Şimdi hak sahiplerinin belirlenmesi ve avam projenin yapılması için çalışmalar başladı. Hedefimiz vatandaşımızın yüzde 100 memnuniyeti ile bir kentsel dönüşüm yapmak. Güle oynaya bir dönüşüm yapacağız. Vatandaşımıza her türlü imkanı sağlayacağız. Para isterse para, başka yerde ev isterse ev, oturduğu yerde ev isterse ev vereceğiz. Bu çalışmamız şehirde domino etkisi yapacaktır. Artık dönüşüm kendiliğinden olacaktır.

Büyükşehir Belediyemize Tramvay Projesi ile ilgili desteklerimiz devam ediyor. Benzin istasyonumuzun inşaatı devam ediyor. Hayvan Satış Yeri ve Borsası  projemizi kurban bayramına kadar bitirmiş olacağız.   Kültür Tepesi’nin 2. Etabı ile ilgili bir tahsis süreci var. Kültür Köprüsü projesi ile iki yakayı birleştireceğiz. Sanal Gerçeklik Küresi ve Deprem Eğitim Merkezi projemizi hayata geçireceğiz. Türkiye’nin dört bir yanından gelip bu merkezde deprem eğitimi alacaklar. Burada deprem müzesini de kuracağız. Bu yıl bu projemize başlayacağız.

 

KÜLTÜR VE GENÇLİK MERKEZLERİ

 

Şehrimizi kültür ve gençlik merkezleriyle buluşturmaya devam ediyoruz. Gültepe Gençlik Merkezi’ni yakında hizmete açacağız. Ayrıca Mehmet Ali Paşa, Yenişehir, Zabıtan ve 28 Haziran Mahallelerinde de gençlik merkezi projelerini de kısa sürede hayata geçireceğiz. En büyük mahalle konağını  Topçular’a kazandırıyoruz. Zabıtan Mahallemize de mahalle konağı kazandıracağız. Yenişehir Mahallesinde tıbbi ve aromatik bitkiler bahçesi projesi devam ediyor. Durhasan da 25 bin metrekarelik alanda Uygulamalı Meyve Bahçesi Projesi’ni hayata geçireceğiz. Olimpik Havuz Projesi için Gençlik Spor İl Müdürlüğü ile yer tespiti çalışmaları devam ediyor. Kapalı Havuz ve Aquapark’ın proje çizimi yakında bitmiş olacak. Olimpik Havuz Projesi için Gençlik Spor İl Müdürlüğü ile yer tespiti çalışmaları devam ediyor.

Paşasuyu Kır Kahvesi ve Lokantası Mimari Projeler Orman Genel Müdürlüğüne gönderildi. Büyükşehir Belediyemiz ile Eski Valilik, Perşembe Pazarı, Devlet Hastanesi bölgelerinde meydan oluşturma çalışmaları devam ediyor. Örnek Köy Projeleri ile köylerimizi Avrupa’nın köylerinden daha güzel hale getireceğiz Şehir Kütüphanesi Projesi için Gazi Lisesi’nin tahsis çalışmalarına başladık” şeklinde konuştu.

 

DOĞRU BİLDİĞİMİZ YOLDAN GİDİYORUZ

 

Gazetecilerin çeşitli konulardaki sorularını da cevaplandıran Başkan Doğan “Siyasete girerken hedeflerimiz belliydi. Ufkumuzu şehrin ve ilkenin ufkuna katmak, yapılamayan işlerde yapılabilirliği göstermek istedik. Az parayla çok iş yaptık. Yapılan projelerin değerleri daha sonra anlaşılacak. Bu çalışmaları yaparken, hükümetimize, bakanımıza, milletvekillerimize, Büyükşehir Belediyemize, teşkilatlarımıza çok teşekkür ediyorum. İftira ve tehditlere rağmen doğru bildiğimiz yoldan ayrılmıyoruz. Biz yaptığımız işe inanıyoruz, hesabını veremeyeceğimiz hiçbir iş yapmıyoruz. Siyasete hizmet için girdik. Belediyecilik alanında çok iyi hizmetler verdiğimize inanıyoruz. Siyasette ölene kadar varmışım gibi çalışıyorum. Daha güzelini nasıl yapabilirim diye düşünüyorum. Siyasetten yarın ayrılacakmış gibi çalışıyorum. Başımız dik, alnımız ak. Yarın ne olacağını bilemeyiz. Türkiye için verilen mücadelede makam mevki peşinde olmak doğru değil” dedi.

 

TEAMÜL GEREĞİ

 

Doğan, Büyükşehir Belediye Meclisi’nde başkan vekilliği ile ilgili soruya da “ Büyükşehir Belediye’sinde 1. dönemde de bu dönemde de  ben 1.Başkanvekiliydim, Yeni dönem Gebze Belediye Başkanımız 1.Başkanvekili oldu. Konu farklı yöne çekilmeye çalışıldı.  Teamül gereği 1.Başkanvekilliğinin değişmesi gerekmesine rağmen Büyükşehir’den gönderilen listede yine benim ismim yazılıydı. Büyükşehir Belediye Başkanımız  bu yıl da 1.Başkanvekilinin benim olmamı istedi. Biz çizik yiyecek adam değiliz. Büyükşehir Belediye Başkanımız bizi sever, biz de onu severiz. Bazı kesimler fitne fesat çıkarmak istiyorlar.

Şeklinde sözlerini tamamladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751