banner2827
banner2818
banner2819
banner2821
banner2820

DOĞAN, İZMİT’İ TURİZME HAZIRLIYORUZ
 Hacıhasan Mahallesi’nde inceleme gezisinde bulunan Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, İzmit’i turizme hazırladıklarını söyledi. Mahalle inceleme gezisine Başkan Doğan’ın yanı sıra Belediye Başkan Vekili İbrahim Bulut, Belediye Başkan Yardımcısı Serkan Yeğnidemir, daire müdürleri ve Hacıhasan Mahalle Muhtarı Ömer Uzun da katıldı.

Başkan Doğan, şehrin tarihi dokusunu ön plana çıkarmak adına çalışmaların devam ettiğini belirterek” Hacıhasan olsun Akçakoca Mahallemiz olsun, Osmanlı döneminden kalma yapıların en çok olduğu  yerlerin başında gelmektedir. Bölgede, eski Türk evleri, konaklar, camiler, su sarnıçları, hamamlar bulunuyor. Göreve geldikten sonra  bölgedeki tarihi yapıların restorasyonu için yoğun bir çalışma başlattık. Kamulaştırmalar yapıp onlarca yapının restorasyonu tamamlandı.

 

TARİHE SAHİP ÇIKIYORUZ

 

 Halen restorasyonu devam eden yapılar var. Kapanca Sokak’ta  cephe iyileştirmesini tarihi dokuya uygun olarak  yapılmaktadır.

Bölgedeki çalışmalar bittiğinde burası yerli ve yabancı turistlerin akınına uğrayacaktır. Bu çalışmaları yaparak Atalarımıza vefa borcumuzu ödüyoruz, tarihimize sahip çıkıyoruz. Çünkü geçmişine sahip çıkmayanın geleceği olmaz. Aynı zamanda şehrimizi hem estetik hem de tarihi açıdan bir cazibe merkezi haline getiriyoruz. Turistler, bu bölgelere de gelecek, bu şehirde tüketecek, şehrimizin istihdamına ve gelirine de katkı sağlayacak. Çalışmalar gayet iyi gidiyor. İnşallah bir süre sonra bitmiş halini de göreceğiz. Şehrimiz artık sanayi  kimliğinin yanında kültür, turizme kimliği ile de anılacaktır” dedi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817

banner2823

banner2822

banner2824

banner2825

banner2826