DOĞAN, İZMİT’TE ARABANDAN ÇOK BİSİKLET OLACAK
 Bisiklet dağıtım törenine Başkan Doğan’ın yanı sıra Ak Parti İzmit İlçe Başkanı Ali Korkmaz, İzmit İlçe Kadın Kolları Başkanı Aysel Demirtaş, Okul Müdürü Ali İlengiz, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

 

BİSİKLET HER ÇOCUĞUN RÜYASI

 

Öğrencilere bisikletleri kendi eliyle teslim eden Başkan Doğan” en varlıklı ailenin çocuğu da olsa her çocuğun rüyasında bisiklet vardır. Bizim zamanımızda bisiklet bizim için lükstü, ancak rüyalarımıza girerdi. Mahallemizde bir çocuğun bisikleti vardı, oda vermek istemezdi. Simdi ise İzmit Belediyesi olarak bizler çocuklarımızın bu hayalini gerçekleştiriyoruz. Çocuklarımızı mutlu etmek için çalışıyoruz. Çocuklarımız, bizim yaşadığımız yoklukları yaşamasınlar istiyoruz. Avrupa, dünya, çocuklarına ne veriyorsa biz daha fazlasını verelim istiyoruz. Bu kapsamda İzmit’te sayısız proje üretiyoruz. Kadınlarımız, gençlerimiz, engellilerimiz, çocuklarımız için ilklere imza attığımız projeler gerçekleştiriyoruz. Çağı bilen, cağın gereklerini bilen, kendine, ülkesine, insanlığa daha faydalı bilinçli bireyler olacaklar. Sözde insan hakları savunucusu olarak kendilerini tanıtan ülkelere kadınların, çocukların cansız bedenleri sahillere vururken seslerini çıkarmıyorlar. Biz ise savaştan sonra düşmanının sağlığını sıhhatini koruyacak kadar erdemli bir milletin çocuklarıyız. Tarihten bu yana bunun örneklerini görmek mümkün” dedi.

 

SAĞLIK İÇİN ÖNEMLİ

 

Çocuk doktoru belediye başkanı olarak, çalışmalarını sağlık açısından da düşünerek yürüttüğünü belirten Doğan “bisiklete binenlerin tansiyonu ve  kolesterolü yükselmiyor. Garanti ediyorum ki, bisiklet, mutsuzluğunuzda en iyi tedavidir. Avrupa bisikletin bu etkisini 30 yıl önce keşfetti. Bu kadar faydası olan bir sporu hayatımıza sokmak için bizde elimizden geleni yapıyoruz.

 

TÜRKİYE’DE VE DÜNYADA YOK

 

Bisiklet için İzmit çok uygun değil denildi. Her bölgesi elverişli olmayabilir fakat uygun olan noktalarda bisiklet kullanımı için elimizden geleni yapıyoruz.  Türkiye de ve dünyada 30 binin üzerinde bisiklet dağıtan başka bir belediye yok. Biz İzmit Belediyesi olarak, paramızı iyi koruyup, kullanıyoruz, vatandaşlarımıza hizmet sunuyoruz. En kalitesi en güzeli olsun istiyoruz.

 

ÖĞRETMENLER ÖNEMLİ

 

Yine Türkiye’de ilk olarak, öğretmenlerimize bisikleti biz verdik. Bizim için çok değerli olan öğretmenlerimiz bisiklet kullanımının yaygınlaştırılması konusunda ayrı bir önem taşıyor. Onlar çocukların hatta toplumun rol modelleri. Öğretmen, bisiklete binerse çocuklarda ailelerde özenerek bisiklete biner. Bundan 10-20 yıl sonra trafikte arabadan çok bisiklet olacak” şeklinde konuştu.

 

GÜN BİRLİK BERABERLİK GÜNÜ

 

Türkiye’nin kritik bir süreçten geçtiğine de değinen Başkan Doğan “  Anadolu bizlere vatan olduğundan bu yana bu mücadele sürüyor. 1071 Malazgirt Savaşından başlayan mücadele bugün de devam ediyor.  Amaçları bizleri Anadolu’dan çıkartmak. Ama  başarılı olamayacaklar. Bizim bu mücadeleyi kazanmamızı sağlayacak tek şey birlik ve beraberliğimizdir. Tarihten bugüne biz bunu başardık, yine başaracağız. Bizi o zamanda yok etmek, özgürlüğümüzü almak istediler başaramadılar, amaç yine aynı, yine başaramayacaklar. Gün birlik beraberlik günü” dedi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817