DOĞAN, KAZANAN PİŞMANİYECİLER OLACAK
 Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, bu yıl Azerbaycan’ın Bakü şehrinde 8.si düzenlenecek olan Pişmaniye Festivalinde kazananın İzmitli pişmaniyecilerin olacağını söyledi. Yaklaşık 8 yıl öncesine kadar unutulmaya yüz tutmuş, hatta başka illere kaptırılmak üzere olan İzmit’in Pişmaniyesini şehre kazandırdıklarını ve yurtdışında düzenledikleri festivallerle de pişmaniyecilerin üretimlerini arttırdıklarını belirten Başkan Doğan” pişmaniye şehrimizin sembolü, bu yıllardı bilinen bir tat.

 

PİŞMANİYE İZMİT’İN DEDİK

 

Belediye Başkanı olduğumda gördüm ki, pişmaniye elden gitmiş. Pişmaniyemizi başka şehirler üretmeye, üzerine pişmaniye yazıp satmaya başlamış. Bizde derhal patent çalışmalarımıza başladık ve coğrafi bölge patenti işaretimizi aldık. Pişmaniye İzmit’indir dedik.

 

ŞEHRİMİZİ VE ÜLKEMİZİ TANITIYORUZ

 

Ardından pişmaniyemizin logosunu yaptık. Pişmaniyenin sembolünü oluşturduk. Pişman maskotunu ve Pişman Dergisini oluşturarak çocukların bilinçaltında sempati oluşturmaya çalıştık. Pişmaniyemizle ilgili merhum sanatçımız Erol Büyükburç’a şarkı besteletip, klip çektirdik. Pişmaniyecilerimizi bir araya getirip, pişmaniye festivallerimizi başlattık. Bu festivallerle şehrimizin ve ülkemizin tanıtımını da yapıyoruz.   2009 yılında başlattığımız pişmaniye festivalimizin ilk ikisini şehrimizde sonrasında İstanbul ve Ankara’da gerçekleştirdik. Daha sonra da yurt dışına açıldık. Bu yıl 8.sini Azerbaycan’ın Bakü şehrinde yapıyoruz.

 

TİCARİ BAĞLANTILAR KURACAĞIZ

 

Bu yıl pişmaniye festivali için yaklaşık 70 kişilik ekiple Bakü’ye gidiyoruz. Gidenler arasında iş adamlarımız ve pişmaniyecilerimiz olacak. Biz Bakü’ye sadece kültürel gezi amacıyla değil, ticari bağlantılar kurmak amacıyla da gidiyoruz. Pişmaniyecilerimizi o bölgenin ticaret adamlarıyla, ticaret odalarıyla tanıştıracağız. Aynı zamanda da mehteranımızla iki devlet bir millet sloganımızı vatandaşlarımıza hissettireceğiz. Halkımızın ve özellikle üreticilerinin de heyecanıyla yurt dışına daha fazla pişmaniye satacağız. Pişmaniye her şeyiyle İzmit’indir. İzmit halkı pişmaniyeye daha fazla ilgi göstermeli, sahiplenmelidir.  Artık çikolata değil pişmaniye ikram edilmeli. Benim makamımda yıllardır pişmaniye var ve misafirlerimize ikram ediyorum” şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817