DOĞAN: KOCAELİ’NDE BASKETBOL DÖNEMİNİ AÇIYORUZ
 İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan girişimleri sonucunda Haydi Basketbola projesi kapsamında Erkekler ve Bayanlar Basketbol Liginde mücadele edecek olan İzmit Belediyespor yeni sezon öncesinde çalışmalarını sürdürürken yönetim kurulu üyeleri dün sabah Sekapark alanı içinde bulunan bir kafede bir araya gelip taraftarları maça davet etti. 2015-2016 Sezonunda Türkiye Kadınlar Bölgesel Basketbol Ligi 1. Grupta güçlü rakiplerle mücadele edecek olan İzmit Belediyespor yarın saat 15.30’da Atatürk spor salonunda oynayacağı Çekmeköy Belediyespor maçı için İzmit Belediyespor yönetim kurulu üyeleri ve sabah kahvaltısında buluştular.

 

‘SPOR DOSTU BELEDİYE BAŞKANIYIM’

 

Kahvaltıya İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, İzmit Belediyespor Kulüp Başkanı Erdoğan Şentürk, Basketbol İdari Menajeri Onur Berber, Bayan Basketbol takımı antrenörü Erkan Metin, Yardımcı antrenör Zeynep Tosun bayan basketbol takım kaptanı Meryem Kolaylı, katıldı. Başkan Doğan ve Yönetim Kurulu üyeleri maça tüm basketbol severleri davet etti. Basın toplantısında açıklamalarda bulunan Başkan Doğan, “Şehrimizde yeni bir açılımı, yeniliği sizlerle paylaşıyoruz. İzmit Belediyesi genç dostu bir belediye. Spor dostu bir belediye. Ben de aynı şekilde sporun ve sporcunun dostu bir belediye başkanıyım. Bununla ilgili görev aldığımdan beri spor alanında bir çok ilki başardık” dedi.

 

‘İLKLERİN BELEDİYESİYİZ’

 

Spor yatırımlarına örnek veren Doğan, “Cephanelik Spor Kompleksimiz, bisiklet yollarımız, bisiklet dağıtımlarımız, yüzme ile ilgili, portatif yüzme havuzlarımızı mahallelerimizde yaygınlaştırarak yüzme sporuna destek verdik. 4 satranç okulu açtık. İlk defa böyle bir adımı İzmit Belediyesi olarak biz attık. Jimnastik üzerine de açılım yaptık. Bununla alakalı da yoğun çalışmalarımız devam ediyor. Spor sadece futbol değildir. Basketbol da çok keyif vereni faydalı bir spor. Aslında sporun her dalı faydalı ve keyif veriyor. Sporun kardeşlik, ekip olma ruhu, birlikte zorluklara, mücadelelere girebilme, birlikte hedefe yürüyebilme, birlikte sevinci paylaşma, rakibine sevgi duyma gibi bir çok özelliği içeriyor” dedi.

 

‘NE DİYORSAK YAPTIK’

 

Basketbola ilgili şehrimizde bir açılım yapıyoruz. Artık basketbol dönemi başlıyor. Kocaeli’nde artık basketbol dönemi başlıyor. İzmit Belediyesi ne diyorsa yaptı ve ne diyorsa yapacak. Spora yapılan yatırımlarda basketbolu öne aldık. Kadın ve erkek takımlarımız kuruldu. Hep birlikte bu işe sarılırsak Kocaeli’nin en üst düzeyde hem kadın hem erkek takımı olacaktır. Avrupa ve dünyada söz sahibi basketbol takımlarımızın olması için yola çıktı. Bunu hep birlikte başarabiliriz. İzmit Belediyesi olarak Kocaeli’nde basketbol dönemini açmış bulunuyoruz. Maçımıza herkesi bekliyoruz. Kulübümüzün başkanını ve yöneticilerini kutluyorum. Spor her zaman kazanmak değildir ama spor yapan ve sporcusu olan herkes ve her yer hiçbir zaman kaybetmez.

 

‘DESTEKLERİMİZ DEVAM EDİYOR’

 

Doğan, “Biz bu konuda hedefimizi çizdik. Hedefimiz Avrupa’da ve dünyada en üst düzeyde mücadele eden takımlar kurmak. Bu hedefe ne kadar ulaşacağız onu zaman gösterecek. Kısa ve orta vadeli hedef olarak. Basketbol takımımızın 1. Lige daha sonra süper lige çıkmasını hedefliyoruz. Bu hedef ulaşabilir bir hedef. Şuana kadar hep dikkatler başka spor alanlarına olduğu için basketbol biraz mahsun kaldı. Bunu biz fark ettik. Alt yapı çalışmalarını daha öne aldık. Şuanda şehrimizin bir çok mahallesinde bir çok kulübümüzün spor tesisleri var. Desteğimiz de devam ediyor. Şehre yeni heyecanlar getirmek için basketbola ayrı bir önem vereceğiz” dedi.

 

‘HER EVE BİR BASKET TOPU’

 

Başkan Doğan, “Bunları hep birlikte yapacaklarını söyleyen Başkan Doğan, “Her evde bir basketbol olsun diye bir proje başlatacağız. Her eve bir basketbol olacak. Her eve bir bisiklet projesiyle yola çıktığımız gibi şimdi basket topu dağıtımını düşünüyoruz. Bu potalarla ilgili büyükşehir belediyemizin de çalışmaları var. Bunu biraz daha yaygınlaştırdıktan sonra yapacağız” dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817