DOĞAN, MAKAM ARACI SEVDALISI OLMADIK
 Kiralanan araç İstanbul’dan kiralanmıştır diyen Doğan “Plakası 34’ün değiştirilmesini bir ay içerisinde olacaktır. Araçta 41 plaka olacaktır. Az gelişmiş ülkelerin tartışacağı konudur. İzmit Belediyesi mali yönden Türkiye’ye örnektir. Vergi borçlarında şirketlerin borçları kalmamıştır. SGK borçları için müracaat ettik. Biz parayı iyi yönetiyoruz. İşçiler maaş alamıyoruz diye eylem yapılmadı. Belediye başkanları lüks araca biniyordu. Bunlar yadırganmasın bunlar doğal durumlardır” değerlendirmesinde bulundu.

 

İzmit Belediyesi’nin mayıs ayının birinci olağan meclis oturumu Belsa Plaza meclis gündeminde görüşüldü. Meclis oturumuna İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan başkanlık yaptı. Meclis oturumu 18 gündem maddesini görüşmek üzere toplandı. Meclis gündeminde yoklama sonrasında oturuma geçildi.

 

GÜVENLİK ALIMI

Meclis gündeminin üçüncü gündem maddesinde yer alan İzmit Belediyesi'ne ait 2014 yılı Kesin Hesabı teklifi plan ve bütçe komisyonuna havale edildi. Özel güvenlik alımının bir yıldan 3 yıla çıkarılması noktasında verilen önerge hakkında İzmit Belediye Başkanı Doğan “Belediyenin birçok yerinde senelik güvenlik önlemleri alınmaktadır. Daha önce bekçiler tarafından yapılan uygulama şimdi güvenlik şeklinde olmaktadır. Bazı yerlerde silahlı ve silahsız olarak görev veriliyordu. Yasa gereği 3 yıllık ihale olması gerekiyor” dedi. Bu meclis gündem maddesi oy birliği ile kabul edildi.    

 

YENİ YATIRIM

İzmit Belediyesi ile kardeş belediyesi Makedonya Çayır Belediyesinde spor ve eğlence parkı yapım maddesi Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi. Medde üzerinde Başkan Doğan “Tek Müslümanların olduğu yerdir. İkinci resmi dil Türkçe olarak ilan edildi. Buraya sahip çıkmamız gerekiyor. 200 bin TL masrafı olacaktır” ifadelerini kullandı. İzmit Belediyesi tarafından Gümüşhane Belediyesi'ne, Kelkit Belediyesi ve Torul Belediyesi'ne araç hibelerinde bulunuldu.

 

GENÇLERE EĞİTİM

Gençlere girişimcilik konusunda önerge veren AKP’li meclis üyesi Yusuf Sami Çıkar, madde hakkında “Genç nüfus fazladır. Girişimcilik noktasında gençlerimize destek verilmelidir. Gençlerimizin girişimcilik sağlanması noktasında bilgi verilmesi gerektiği ortaya çıkmıştır. Gençlerimizi yönlendirmek üzere önerge verilmiştir” dedi. Yasa gereği belediye bütçesinin görüşülmesi için meclis oturumu 11 Mayıs Pazartesi saat 15.00’de ara verilmesine karar verildi.

 

SORUNLARI TESPİT ETTİK

Gündem dışı söz alan CHP’li Meclis üyesi Birol Sağlam “Belediyeye yazı vermiştim. Belediye tarafından bana gönderilen yazıda Tavşantepe’de yaşanan sorunların ele alındığı söyleniyor. Oraya birlikte gitmek isterdik. Meclis de siyaset yapmıyoruz. 2015 yılında Tavşantepe’de asfalt planlanmadığı söyleniyor. Oraya gittik. Orada yaşanan sorunları tespit etmeye çalıştık” dedi. 

 

OYA GÖRE HİZMET

Meclis üyesi Sağlam “Tavşantepe’de asfaltlama çalışması sonrasında molozlar bir yerlere bırakılmıştır. Tadilat çalışmaları gerektiği gibi yapılmamaktadır. Bizlere gelen şikayetler sonrasında bizler gittik. Ekip kuralım her mahallede inceleme yaparak sorunların çözümü noktasında adımlar atılır. Sokaklara baktığımız zaman oylara göre yatırım yapıldığı görülmektedir” ifadelerini kullandı.

 

ESKİ TARZLAR

İzmit Belediye Başkanı Doğan “Burada meclis üyemizin sorunları dile getirmesi bizleri sevindirmiştir. Bölgesine ilgiyi gösterdiğinin kanıtıdır” derken, oy oranı diye bir tarzlarının olmadığını söyleyen Doğan “Bu düşünce aklımızda dahi olmamıştır. Geçmiş dönemde bazı siyasi tarzlarda olmuş olabilir. Tavşantepe’nin yapılan yatırımları sizlere veririz. Cem evi ve bölgesi son yapılan yatırımlarla değeri artmıştır. Yukarılarda yapılan yatırımlar da vardır. Ayırt etmeden hizmet etmekteyiz. Eksikler olabilir. Asfalt dökümü yağmura bağlıdır. Havalar çok dengesiz gitmektedir” şeklinde konuştu.

 

YATIRIM YAPILMAKTADIR

Belediye Başkanı Doğan “Daire müdürleri alandadır. Eksiklerin her bölgede olması doğaldır. Kıştan çıktık. Şehir yalamaktadır. Sorunlar olacaktır. Maksimum hızda çalışma yapmaktayız” derken, AKP’li Engin Ustürk “Çok hizmet gitmektedir. Sorunlar olabilir. Şikayetler de olabilir. Sıkıntılar muhtarlarla belediye ile bağlantı sağlamaktadır. Acil sıkıntılar hemen müdahale edilebilir” ifadelerini kullandı.

 

DAR GÖRÜŞLÜLER

CHP’li meclis üyesi Uğur Koştur ise “Bisiklet dağıtımı yapılmaktadır. CHP olarak projeyi destekliyoruz. Ancak Belediye Başkanı Doğan’ın hediyesi yazısı vardır. Ayrıca dağıtım törenleri siyasi şova dönüşmektedir. Dağıtımlarda AKP’nin yöneticileri yer almaktadır. Bisikletler okul sonu dağıtılırken şimdi seçimler öncesinde dağıtılıyor. Kocaelispor aracının hediye edildiği yazısı vardı. Bu araç geri alındı. Son günlerde gündeme gelen araç alımı vardır. Eski Alikahya belediyesinden kalan bir araç vardı. Şimdi yeni araç alımı ve kiralanması söz konusudur. 600-700 bin TL’lik araç kiralanamaz. Bisikleti teşvik ederken araç alımı nereden çıktı? “ derken Başkan Doğan “Mevcut aracın sorunları başladı. Dar yazarlar tarafından yazılıyor. Bu kişilerin fikirleriyle kent yönetilemez. Dar görüşlüdürler” karşılığını verdi. 

 

BİSİKLET PROJESİ

Yapılan eleştiriler cevap veren Başkan Doğan “Bisiklet Projesi geçmiş dönemlerde eleştiriliyordu. Projeye destek verilmesi meclisin olgunludur. Birçok kişi tarafından bisiklet projesi eleştiri oklarına hedef olmuştur. Dünya daha önce başlarken şimdi bizde kullanılmaya başlanmıştır. Vatandaş bisikleti gezi aracı değil hayatın her alanında kullanılabileceğini göstermek istemekteyiz. Birkaç defa belediyeye bisikletle geldim” dedi.

 

HERKESİ BEKLİYORUZ

Programlarımıza CHP MHP ve SP’li yöneticiler katılabilir. Bundan dolayı memnun olurum. Orada neler yapıldığını herkes görebilir. Sosyal faaliyete dönüştürmekteyiz. Toplumun duyarlı olmasını sağlıyoruz. Bisiklet ulaşım aracı olarak görülmelidir. Bisiklet şehri olma yolunda adım adım ilerliyoruz. Bisikletle işe gelirim. Her zaman olmuyor” ifadelerini kullandı.   

 

SGK BORÇLARI

Kiralanan araç İstanbul’dan kiralanmıştır diyen Doğan “Plakası 34’ün değiştirilmesini bir ay içerisinde olacaktır. Araçta 41 plaka olacaktır. Az gelişmiş ülkelerin tartışacağı konudur. İzmit Belediyesi mali yönden Türkiye’ye örnektir. Vergi borçlarında şirketlerin borçları kalmamıştır. SGK borçları için müracaat ettik. Biz parayı iyi yönetiyoruz. İşçiler maaş alamıyoruz diye eylem yapılmadı. Belediye başkanları lüks araca biniyordu. Bunlar yadırganmasın bunlar doğal durumlardır” değerlendirmesinde bulundu.  

 

KARAR VERİLDİ

Belediye Başkanı Doğan “Araç konusunda hodri meydan diyorum. Yaşan yanlış haberler yapılıyor. Hukuki süreç başlatılmıştır. Şehrin ana konularının önüne geçmesini istemiyorum. Araç, telefon dahil kullanımlarda ülke genelinde en iyi durumda olan bizim belediyemizdir. Makam aracı sevdamız olmadı. Bu noktaya nevzat Doğan olarak geldim. Öyle gideceğiz. Buraya gelmeden en iyi araca binebilmekteydim. Kliması çalışmayan araca biniyordum. Göreve gelmem sonrasında eski Alikahya Belediyesinin aracını kullandım. Araç yaşlandıktan sonra arızaları artmaktadır. İki defa yolda kaldık. Araç sorun çıkarmaya başladı. Köylere araç kiraladık. Onunda sözleşmesi bitti. Yeni araç için hem yüksek hemde her yere gidebileceğimiz araç kiralanmasına karar verildi” değerlendirmesinde bulundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817