banner2827
banner2818
banner2819
banner2821
banner2820

DOĞAN, MUTLU OLMAK İÇİN BİSİKLETE BİNİN
 Okullarda düzenlenen bisiklet dağıtım törenlerine İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Başkan Yardımcısı Güray Oruç, Yenimahalle Ortaokulu Okul Müdürü Erhan Göçer, ODTÜ KYÖD Okul Müdürü Güler Telli, Okul Kurucu Temsilcisi Ufuk Topaloğlu, Okul Aile Birliği Başkanları, öğretmen, öğrenciler ve veliler katıldı.

 

BİZ BİSİKLETİ RÜYAMIZDA GÖRÜRDÜK

 

Bisiklet dağıtımlarında konuşan Başkan Doğan “7 çocuklu bir ailenin çocuğuydum. Değil bisiklet almak ayağımıza ayakkabı almanın düşüncesi içerisindeydik.  Mahallemizde bir çocuğun bisikleti vardı, ona da elimizi bile süremezdik. Biz, bisikleti ancak rüyalarımızda görüyorduk.  Bugün ise çocuklarımız çok şanslı, gerek hükümetimiz, gerekse belediyelerimiz onların sağlığını, onların eğitimini, onların geleceğini her şeyin önünde tutuyoruz. Çocuklarımız, bizim yaşadığımız yoklukları yaşamaması için ne gerekiyorsa yapıyoruz. Bir çocuk doktoru olarak, anne babaların çocukları için istediklerini çok iyi biliyorum.

 

ÇOCUĞUN ZENGİNİ FAKİRİ OLMAZ

 

Bisikletlerimizi dağıtırken özel devlet ayrımız yapmaksızın bütün çocuklarımıza veriyoruz. İlk zamanlarda bu durum yadırgandı. Neden zengin çocuklarına da veriyorsunuz diyerek tepkiler aldık.  Ama biz çocuğun zengini fakiri olmaz anlayışına göre dağıtımlarımızı yapıyoruz. Biz bisikleti sadece çocukların eksikliği olduğu için aynı zamanda yaygınlaştırmak için veriyoruz. Her eve bisiklet girsin istiyoruz” dedi

 

HANGİ SİYASİ GÖRÜŞTE OLURSAK OLALIM BİR OLALIM

 

Konuşmasında ülkemizin son günlerde için de bulunduğu duruma da değinen Doğan “ülkemizi dağıtmaya çalışıyorlar, Anadolu’yu yurt edindiğimizden bugüne kadar bizi ülkemizden kovmaya çalıştılar. O günlerde düzenli ordularla yapamadıklarını bugün farklı oyunlarla yapmaya çalışıyorlar. Birliğimizi, beraberliğimizi korumak amacıyla hangi siyasi görüşte olursak olalım bir olalım, birlik olalım. Bizi yıldırmaya çalışanlar için verilecek en güzel cevap;  birlik, beraberlik fotoğrafları vermektir” diyerek vatandaşlara çağrıda bulundu. 

 

OKUL HİZMET MASASI OKULLARIN HİZMETİNDE

 

Okullara hizmet etmenin aslı görevleri olmadığını ancak destek olmayı kendilerine görev kabul ettiklerini de belirten Doğan, Yenimahalle Ortaokulu’na öğretmenler odası yapacaklarının müjdesini de verdi. Başkan Doğan ” Türkiye’de ilk defa bizim kurduğumuz Okul Hizmet Masamız okul idarelerinin ve okul aile birliklerinin kurtarıcısı oldu. Artık okullarda ki küçük tadilatlarda ne yapacağız, nasıl yapacağız diye düşünmüyorlar” şeklinde konuştu.

 

BÜYÜKLER DE BİSİKLETE BİNSİN

 

Bisikletleri sadece çocukların değil büyüklerin de kullanabileceği şekilde seçtiklerini belirten Belediye Başkanı Doğan, velilere de seslenerek “tansiyonunuz çıkmasın diyorsanız bisiklete binin. Kolesterolününüz yüksekse bisiklete binin hemen düşecek. Ben bunun garantisini veriyorum. Moraliniz bozuksa bisiklete binin, eğer kızgınlığınız geçmezse bana gelin. Çünkü bisiklet kandaki mutluluk hormonunu arttırıyor. Bisiklet aynı zamanda hem çevreye, hem cebinize, hem de trafiğe fayda ediyor. Bugün bu bisikletleri dağıtıyorsak, tabletleri dağıtıyorsak, çocuklarımızın en iyi koşullarda hayatlarını sürdürmeleri için çalışıyorsak bu sağladığımız birlik ve beraberlik sayesinde oluyor. Çocuklarımızdan da bir isteğim var o da kasksız bisiklete binmemeleridir” dedi. Konuşmaların ardından öğrenci ve öğretmenlere bisikletleri teslim edildi. Öğretmenler ve öğrenciler de Başkan Doğan’a çiçek vererek teşekkür ettiler.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817

banner2823

banner2822

banner2824

banner2825

banner2826