DOĞAN: ÖLÜMSÜZ BİR MİRAS BIRAKIN

Organ bağışının hayat kurtardığını vurgulayan Doğan; “Türkiye dünya çapında nakil merkezleri ve organ nakli ekiplerine sahip bir ülke. Ancak üzülerek ifade ediyorum ki organ nakli bakımından gelişmiş ülkelerin hayli gerisindeyiz. Bunun en önemli nedeni bu konuda bilgi eksikliğinin ve yanlış inanışların hakim olması. Oysa hem bilim adamları hem de din adamları organ bağışının tıbbi ya da dini açıdan bir sakıncasının olmadığını her fırsatta dile getiriyorlar. O nedenle organ bağışı konusunda yanlış bilgilere inanmamalıyız” şeklinde konuştu.

 

Organ bağışının bu dünyaya bırakılabilecek en değerli miras olduğunu dile getiren İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan “Organ bağışında bulunan bir insan ölümü sonrasında bu dünyaya değer biçilemeyecek bir miras bırakıyor. Yaşam boyu kullandığımız bizi yaşatan organlarımızın, öldüğümüzde bambaşka hem de tanımadığımız insanları yaşatmak amacıyla kullanılması ve bu organlardan, bağışlayanların herhangi bir menfaatinin olmaması, organ bağışının bir insanlık örneği olduğunun en büyük kanıtıdır. Bu aynı zamanda insanın yaşama duyduğu saygının da bir ifadesidir. Organ bağışı, sadece insana has olan ardında bir şeyler bırakabilme, insanlık adına da bir şeyler yapabilme duygusunun doruk noktasıdır. Bu nedenle organ bağışı konusunda iyi düşünmeli ve bilinçli bir karar vermeliyiz. Şunu asla unutmamalıyız ki bir gün organ bekleyen kişi kendimiz ya da bir yakınımız olabilir. O nedenle ön yargılarımızdan kurtulmalı ve organ bağışı konusunda daha duyarlı olmalıyız” dedi. 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817