banner2779
banner2752
banner2750

Doğan : Organik Köylü Pazarını Hizmete Açacağız

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, İzmit Ziraat Odası Başkanı Yusuf Karaaslan’ı Yenişehir Mahallesinde ki yerinde ziyaret etti. Oldukça sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette konuşan Başkan Doğan, İzmit’te 52 köy bulunduğunu belirterek” Şehrimiz tarım alanı olarak küçük görünse de özellikle verim anlamında zengin yerlere sahiptir. Bazı yerlerde Atadan dededen kalma yöntemlerle tarım yapılıyor Hükümetimizin son zamanlarda tarıma ve hayvancılığa verdiği destek ile köyden kente göç azaldı. Biz, köyden kentte değil tam tersine  kentten köye göç olmasını istiyoruz. Çünkü köylerimiz de şehirden farksız hale geldi. Köylerimizin  tarımda hayvancılıkta gelişmesinde Ziraat Odalarımızın önemi çok büyük” dedi.

ORGANİK PAZAR GELİYOR

Doğan, yeni yasa ile köylerin belediye sınırlarına dahil edilmesiyle ilgili olarak da “ 2014 de köylerin belediyemize bağlanması ile ilgili bir program hazırlıyoruz. Şehirde yapılan çalışmaları köylerimizde de yapacağız. Köy muhtarlarımızla bir toplantı yapıp sorunlarını  ortaya koyacağız. Şehirdeki semt pazarlarında köylü üreticilerimizin daha çok yer almasını sağlayacağız. Çok yakında  Cumhuriyet Mahallesi Plajyolu’nda organik köylü pazarını hizmete açacağız. Bu Pazar tamamen köylümüzün ürünlerinin satıldığı yer olacak” şeklinde konuştu.

Ziraat Odası Başkanı Karaaslan da ziyareti nedeniyle Dr. Doğan'a teşekkür ederek “ Semt pazarlarında köylü üreticimizin daha fazla yer alması bizim de arzumuz. Başkan Doğan’ın bu konudaki samimiyetine teşekkür ederim. Cumhuriyet Mahallesi’ndeki  organik ve köylü pazarının çok yaralı olacağına inanıyorum. Bizim 5000 üyemiz bulunmakta onlar adına  teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Doğan'a bu ziyaretinde Ak Parti İzmit İlçe Başkanı Ali Korkmaz ile belediye meclis üyesi İbrahim Elgin de eşlik etti. Ali Korkmaz da büyükşehir konusunda duyulan endişenin yersiz olduğunu bu yasanın ülkemizin gelişimine  önemli katkı sağlayacağını söyledi. İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ın ziyaretinde İzmit İlçe Tarım Müdür Fethi Polat, Ziraat Odası Yönetim Kurulu Üyeleri Mükremin Gökgöz, Emin Sarı, Hasan Aktay ve İsmail Şahin de hazır bulundular.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751