banner2779
banner2752
banner2750

DOĞAN, PARALELCİLER HER YERDE ENGEL ÇIKARTTILAR
 Müdürlüğü binasının yıkımına başlandı. Binanın yıkımında ilk kepçeyi İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan vurdu.

 

HEP ENGEL OLUYORLAR

 

Yaklaşık 15 gün sürecek yıkımın ardından Kültür Tepesi 2.Etap Projenin başlatılacağını söyleyen Başkan Doğan” bir yandan ülkemizde hainlere karşı mücadele devam ederken bir yandan da  belediyecilik hizmetlerimize devam ediyoruz. Bugünler elbet geçecek ve Türkiye kim ne derse desin, isterse dünya yerinden oynasın 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine mutlaka ulaşacaktır. Bugün burada 2 yıldan beri adım adım takip ettiğimiz bir projenin önemli bir dönemine tanıklık ediyoruz.  Burası Ata yadigarlarımızın bulunduğu bir bölge. Burada Osmanlı döneminden kalma çok güzel tarihi yapılarımız var. İmaret Camimiz, Redif, Kasr-ı Hümayun binaları hep bu bölgede bulunuyor. Kültür Tepesi için çok güzel bir proje hazırladık. Belediye Başkanlık adaylık dönemimdeki vaatlerim arasındaki projenin 2.etabını da hayata geçireceğiz. Gerekli bütün izinleri aldık. Bu izinleri alırken zorluklar yaşadık. Belki de bu projenin hayata geçirilmesinin uzamasında paralel yapının da rolü var. Çünkü işlerimizi çaktırmadan engelliyorlardı. Ama bugün çok şükür bu güzel projeyi uygulamak için önemli bir adımı daha atıyoruz. Buradaki tarihi değeri olmayan, benim çocukluk dönemimde adliye olarak, milletvekilliğim dönemimde de  sağlık müdürlüğü olarak kullanılan binayı yıkıyoruz. İnşallah böylece tarihi dokumuzun etrafındaki bu kalıntılar temizlenmiş olacak. İmaret Camimizin etrafında  bir duvar var. Camimizin restorasyonu için çok mücadeleler verdik ve restorasyonu tamamladık. Bu güzel caminin önündeki duvar, buraya hiç yakışmıyor ve caminin güzelliğini engelliyor. Anıtlar Kurulu bunun tarihi değeri var diyerek  bunu kaldırtmadı. Kendilerini ikna etmeye çalışacağız.  İnşallah orayı da kaldırıp projeyi hayata geçireceğiz.

 

MEYDANLAR ŞEHRİ İZMİT

 

Böylelikle şehrimiz güzel bir meydana kavuşmuş olacak. Kültür Tepesi sanat meydanı haline gelecek.  Diğer bir meydan da Devlet Hastanesi’nin bulunduğu yerde olacak. Acil servisin bulunduğu bölge yıkılarak burası da meydan olacak. Perşembe Pazarı içinde güzel bir meydan projesi hazırlıyoruz. Eski valilik binasının olduğu yere de  altta otopark üstte meydan olacak şekilde  düzeleme yapılacak” şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751