DOĞAN, PARTİNİN ÜZERİNDE
 TBMM Milli Eğitim Kültür Spor Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kocaeli Milletvekili Fikri Işık yerel seçimler öncesinde İzmit için emin konuştu. Birkaç firmanın son yaptığı anketlerde İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan’ın partinin üzerinde oy aldığını ifade eden Işık, “Endişeleneceğimiz bir tablo yok. Biz kendi gücümüze güveniyoruz. Nevzat Doğan’ın oyu partinin üzerinde. Biz diğer partilerden güçlü aday bekliyoruz” dedi. 
 
DOĞAN, PARTİNİN ÜZERİNDE
İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan’a övgüler yağdıran Işık, Doğan’ın 4 yıllık performansını iyi bulduğunu belirtti. Milletvekili Işık, “Doğan’ın performansı artan bir ritimde sürüyor. İzmit’te AK Parti’yi sıkıntılı göremeyiz. İnsanlar mevcut başkan başarılıysa değiştirmek istemezler. Doğan, halka proje bazında ciddi hizmetler vermiştir” ifadelerini kullandı.
 
CHP’NİN KARARI
CHP’de Sefa Sirmen’in aday adaylığı açıklamasını yorulmayan Işık, “Şu anda Sirmen’in adaylığı konusu CHP’nin kararına bağlı. AK Parti genel olarak güçlü rakip ister. Kimdir bu güçlü rakip CHP karar versin. Biz 2009 yılında rakibin güçsüzlüğü handikapını yaşadık. Güçlü bir aday bizi sıkıntıya sokmaz” diye konuştu.
 
GEBZE ÜNİVERSİTESİ
Bilindiği üzere CHP’nin kanun tasarısı olarak meclise sunduğu Gebze Üniversitesi konusunu AK Partililer reddetmişlerdi. Şu anda taslağın hazır olduğunu belirten Işık, “Gebze Üniversitesi ile ilgili hazırlıklarımızı yaptık. Meclis açılınca sonlandıracağız. Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü (GYTE)’nün Gebze Üniversitesi’ne dönüştürülmesini bizler de istiyoruz” dedi.
 
TOKİ İÇİN YER ARIYORUZ
Bölgemizde Toplu Konut İdaresi (TOKİ)’nin inşaatlar yapmaya devam edeceğini ve Kocaeli’deki yerel basın mensupları için de bir proje hazırladıklarını dile getiren AK Partili Işık, arazi sorunu yaşadıklarını ifade etti. “716 konut bitti, 912 konutu da teslim edeceğiz. Yer arayışımız var” diyen Işık, Arızlı bölgesinde 2B problemleri yaşadıklarını söyledi. Işık, “Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, TOKİ ve Kocaeli Valiliği çalışma yapıyor. Yaptığımız görüşmeler olumlu. 1+1 daireleri peşinatsız 100 lira, 2+1 daireleri de 4 bin lira peşinatla 130 lira taksitle 15-20 yıl vadelerle yoksul vatandaşlara sunmaya devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.
 
BÖLGE HASTANESİ
Kocaeli Devlet Hastanesi’nin bulunduğu bölgede önemli çalışmalar yapılarak Orman İşletme Müdürlüğü’nün olduğu yerin yeni binalarla hastaneye kazandırılacağını söyleyen Fikri Işık, 7 Kasım’da ihalesi yapılmak suretiyle acil bölümünün yıkılarak yol seviyesine indirileceğini, altının otopark, üstünün de meydan olacağını belirtti. Kurulacak bölge hastanesinin son durumu hakında bilgi veren Işık, “Bölge hastanesinin normal süresi 3 yıl, Başbakan Erdoğan sürenin daha aşağı inmesini istiyor. 2016’nın sonuna kadar bölge hastanesi hizmete başlayacak” dedi.
 
YENİ BİR PROJE
İzmit’e yeni bir yüzme havuzu kazandırmak için çalıştıklarını kaydeden Fikri Işık, İzmit merkezinde 2-3 yer üzerinde araştırma yaptıklarını, fakat kesin olarak yerin belli olmadığını aktardı. Bu yatırımların 2014 yatırım programına dahil edildiğini ifade eden Işık, “Derince’ye gençlik merkezi, Gebze’ye sporcu fabrikası, Kandıra’ya da doğal gençlik kampı projesi var. 2014 yatırım programına yetiştirmeye çalışacağız” diye konuştu.
 
ADLİYE İHTİYACI
İzmit merkezinde bulunan adliye binasının yetersiz olduğuna vurgu yapan Milletvekili Fikri Işık, yerine büyük bir adliye sarayı yapılması için 200-300 dönüm yer baktıklarını açıkladı. Işık, “Gölcük, Gebze ve Kandıra adliyeleri için Adalet Bakanı Sadullah Ergin ile görüşeceğiz, randevumuzu aldık. Bizim orta vadede adliye ihtiyacımız var. Bu en az 5 ila 10 yıl sürebilir. Bununla ilgili yoğun mesailerimiz olacak” ifadel
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817