banner2818
banner2819
banner2821
banner2820

 DOĞAN: “ SANAT OLMAZSA ŞEHİR OLMAZ”
 SANATÇILAR, İZMİT İÇİN TOPLANDI

İzmit Belediyesi Kültür Sanat Platformu çalışmaları kapsamında İzmitli tiyatro ve sinema sanatçılarını biraraya getirdi. İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ın ev sahipliğinde Ramada Plaza İzmit Otel’de gerçekleşen toplantıya sanatçılar büyük ilgi gösterdi.

SANATÇILARIN BÜYÜK İLGİSİ

Daha önce edebiyat ve görsel sanatlar alanında çalışan sanatçıları biraraya getiren platformun bu seferki konukları tiyatro dünyasından isimler oldu. Geceye Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Veysel Sami Berikan, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu oyuncularından Engin Benli, Fatih Sevdi, Şafak Karali, Bülent Baytar, Seçil Mutlu, Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölüm Başkanı Sema Göktaş, Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölüm Başkan Yardımcısı Sinan Taşkan, Oyun İstasyonu Genel Sanat Yönetmeni Kadir Yüksel, Gülabi Turan ve çok sayıda sanatçı ve akademisyen katıldı.

DOĞAN: “ SANAT OLMAZSA ŞEHİR OLMAZ”

İzmit’in sanatla iç içe olmasına büyük önem verdiğini söyleyen İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan “İzmit sanatın ve sanatçının yanında olan, sanata önem veren bir şehir. Bizde buradaki yerel yöneticiler olarak sanatı geliştirmeye, sanatçılara uygun koşulları sağlamaya çalışıyoruz. Çünkü biz Atatürk’ün dediği gibi “sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir” felsefesine yürekten inanıyoruz. Bu şehirde sanatçılar olmazsa, bu şehirde sanat olmazsa bu şehir şehir olmaz” dedi.

SANAT İÇİN KONUŞTULAR

Sanatın gelişimi ve desteklenmesi konusunda fikir alışverişinde bulunan Başkan Doğan, akademisyenler ve sanatçılar salonların yetersizliği, tanıtım imkanlarının azlığı ve uluslararası festival gibi konularda karşılıklı fikir alışverişinde bulundular. Sanat ve sanatçıya önem veren bir belediye başkanına sahip oldukları için kendilerini şanslı olarak nitelendiren sanatçılar Yahya Kaptan Anıtı başta olmak üzere kültür, sanat ve sosyal alanda güzel projelere imza atan İzmit Belediyesi’ne teşekkür ettiler.

PLATFORM GÜZEL İŞLER YAPACAK

Yeni Tiyatro Dergisi Emek ve Başarı Ödülü alan Oyun İstasyonu ekibini ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Oyuncusu Seçil Mutlu’yu tebrik eden İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, sanatçıları tek tek dinledi. Sanatçılar İzmit Belediyesi Kültür Sanat Platformu aracılığı ile şehirde güzel işlerin yapılmaya başlayacağına inandıklarını dile getirdiler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817

banner2823

banner2822

banner2824

banner2825

banner2826