DOĞAN, SANATI İZMİT’TE YAŞAM TARZI HALİNE GETİRECEĞİZ
 İzmit Belediyesi’nin Kocaeli Üniversitesi ile benzer çalışmayı daha önceki yıllarda da yaptığı Sokakta Sanat Var etkinliklerinin protokol imza törenine Başkan Doğan’ın yanı sıra Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sema Göktaş,  dekan yardımcıları Yard. Doç. Dr. Zehra Canan Bayer, Yard. Doç. Dr. Üftade Muşkara, fakültenin müzik bölümü Başkanı Yard. Doç. Hakan Bağcı ve Görsel Sanatlar Bölüm Başkanı Doç. Ertuğrul Tuna katıldı.

 

ÖRNEK ÇALIŞMA

 

Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sema Göktaş imza töreninde yaptığı konuşmada, “ İzmit Belediyesi ile ortak projede yer almaktan çok mutluyuz. Daha önceden olduğu gibi bundan sonra da hep birlikte güzel işler yapmaya devam edeceğiz. Kentimizin kültürel ve sanatsal faaliyetlerine katkımızın bulunması bizlere ayrı bir gurur verir.  Çok özel bir belediye olan İzmit Belediyesi’nin kültürel ve sanatsal faaliyetlerini taktirle karşılıyoruz. Belediye Başkanımızın sanat ve kültüre bakışı bu çalışmalarda çok önemli ve herkese örnek olacak nitelikte” dedi.

 

İZMİT’E SANAT ÇOK YAKIŞIYOR

 

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan da yaptığı açıklamada “şehrimiz için çok özel bir organizasyona destek verdiğiniz için sizlere teşekkür ederim. Üniversitemiz ile yaptığımız ortak çalışma  Türkiye’ye örnek olacaktır. Sanat,  İzmit’e, Kocaeli’ne çok yakışıyor. Fakat bu çalışmalar istediğimiz noktada değil. Bu alanda, bizim çabamız kadar başka kesimlerin de çaba göstermesi gerekir. İzmit Belediyesi olarak, sanat ve kültür alanında başlattığımız duyarlılığın daha da yaygınlaşması en büyük arzumuz. Kocaeli Üniversitesi’nin bu alandaki birikim ve tecrübelerinden istifade edelim istedik. Sanatın, şehrimizde insanların yaşam tarzı haline gelmesi için çalışmaya devam edeceğiz. İzmit’te sanat var sloganımızla, şehrimiz, daha fazla sanatı yaşayacak. İnsanlarımız daha çok sanatı tadacak. Müzik, tiyatro, resim, heykel vb. başka alanlarda da etkinliklerimiz olacak. Yaptığımız etkinliklerle, şehrimiz bir sanat şehri olarak da anılmaya başlayacak. Üniversitemiz ile  yaptığımız işbirliğinin diğer kurum ve kuruluşlara, sivil toplum örgütlerine, meslek odalarına da örnek olmasını diliyorum. Elimizde, Üniversitemiz gibi büyük bir cevher ve önder var. Ayrıca şehrimizde çok özel, gönüllü sanat camiasının insanları, sanatçılarımız bulunuyor. Onlar da bizim çalışma arkadaşlarımız olarak bu projede yer alıyor. İzmit’te sanat var etkinliklerini halkımız doya doya yaşayacaklar” şeklinde konuştu.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817