DOĞAN, ŞEFFAF VE DENETLENEBİLİRİZ

Konferansın ikinci oturumunda şeffaf yönetim ve hesap verebilirlik konusunda sunum yapıp bu konularda İzmit Belediyesinin çalışmalarından örnekler veren Başkan Doğan “ göreve ilk geldiğimiz günden beri şeffaflık ve denetlenebilirliliğe büyük önem veriyoruz. Hükümetimiz de bu konuda oldukça hassadır. Bilgi edinme kanunuyla bilgiye erişimin yolu zorunlu hale getirilerek dilekçe hakkıyla bu kolaylaştırıldı. Kamu ihale kurumu kuruldu ve bunun denetimleri sağlandı. CİMER adı altında Cumhurbaşkanlığı bilgi edinme iletişim merkezi kuruldu. Her vatandaşın direk cumhurbaşkanlığına başvurup bilgileri geri alma şansı oluşturuldu. Ülkemde bunun gibi bir çok örnekleri sayabiliriz.

NE KADAR ŞEFFAFSA O KADAR DENETLENEBİLİR

Yerelde bizler de her yıl “hesap veriyoruz” başlığıyla vatandaşlarımızla basın önünde uzun uzun yaptığımız çalışmaları, harcamalarımızı, projelerimizi, vaatlerimizin ne kadarını yerine getirdiğimizi açık açık paylaşıyoruz. Her hafta mahalleri gezip değerlendirmeler yapıyoruz. Bu değerlendirmelerimizi halkın arasında şeffaf bir şekilde gerçekleştiriyoruz. Ne kadar şeffaf  olunursa, ne kadar denetlenebilirse o kadar güvenilir olunur. Türkiye’de belediye başkanlarına şehrin emini, en güvenilir kişisi derler” şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817