banner2779
banner2752
banner2750

 DOĞAN, SIRA TARİH TURİZMİNDE

Açılışa Başkan Doğan’ın yanı sıra İl Turizm Müdürü Adnan Zamburkan, Belediye Meclis üyeleri, başkan yardımcıları, Türkiye Muhtarlar Derneği Kocaeli Şube Başkanı Vedat Yoldaş ve vatandaşlar katıldı.

Açılışta konuşan Başkan Doğan, turizm danışma bürosunun ilkini geçen yıl Otogar yanında açtıklarını belirterek” burada sembolik bir açılışı yapıyoruz. Açılışını yaptığımız mekan küçük olabilir ama işlevi  çok önemlidir. İl Turizm Müdürlüğümüz ile  birlikte açılışını yaptığımız bu ofis, şehrimize gelen yerli ve yabancı turistlere bir bakıma rehberlik edecek. Burada şehrimizi tanıtacak harita, broşür, katalog ve dergiler bulunuyor. İlimiz yıllarca hep sanayi kimliği ile ön plana çıkıp, ekonomisiyle, istihdamıyla ülkemize önemli katkılar sağladı. Sanayi ile bir çok alanda kalkınmayı sağladık. Sanayinin zararlarını da gördük. Suyumuz, havamız, toprağımız kirlendi. Bununla ilgili yıllarca çok önemli çalışmalar yaptık.

 

ARTIK SUYUMUZ DA DENİZİMİZ DE DAHA TEMİZ

 

Bugün mavi bayraklı plajlarımız, çeşit çeşit balıkların bulunduğu denizimiz var. Artık, suyumuz, toprağımız, havamız, denizimiz daha temiz. Biz, artık sanayi kimliğimiz bu kadarla kalsın, o işler zarar vermeden devam etsin istiyoruz. Ama bu kente yeni gelirler, müşteriler, istihdam getirecek alanlar oluşturalım. Turizm bunlardan biridir. Turizm kenti Kocaeli sloganıyla yıllarca çalışmaktayız. İzmit Belediyesi olarak, Ata yadigârlarını çok önemsiyoruz. Şimdiye kadar onlarca cami, konak, sarnıç, çeşme, hamam restore edilerek kurtarıldı. Biz, Atamızın, ceddimizin eserlerini koruyup yaşatıyoruz. Tarih Koridoru Projesi ile şehrimizin tarihine ayrı bir değer katıyoruz. Akçakoca Mahallemiz artık bir Osmanlı mahallesi haline dönüşüyor. Buralar  turizm için önemli yere dönüştürülüyor. Artık şehrimizdeki bu değerler İstanbullu turizm firmalarının kataloglarına girmeye başladı. 10-15 yıl önce bu şehre tek bir yabancı gelip işini yaptırmaz, açık kalp ameliyatı yaptırmaz, kanser tedavisi için gelmezdi.

 

SAĞLIK TURİZMİNİ BAŞARRDIK SIRADA TARİH TURİZMİNDE

 

Bugün artık değil Türkiye’nin Avrupa’nın bile en modern sağlık tesisleri ilimizdedir. Bu da sağlık turizmini getirdi. Bu şehirde sağlık turizmi yapılıyor. Bu da insanımızın, esnafımızın daha çok kazanması demektir. Şimdi de sağlık turizminin yanında bir yandan da tarih turizmine yükleniyoruz. Tarih Koridoru Projesi bunun içindir. Biz sadece gurur duyduğumuz Osmanlı döneminin değil, Roma döneminin de Bizans döneminin de eserlerini yaşatıyoruz. Şimdi burçların ve surların restorasyonuna başlıyoruz. Belediye olarak biz yolları, kaldırımları, parkları aydınlatmaları daha iyi hale getiririz. Bir müşteriyi kolundan tutup dükkanın içine sokamayız. Biz ancak dışarıdan şehrimize başka müşteri gelir mi onun çalışmasını yaparız. Bugün de yaptığımız bunlardır. Turizm büroları demek, turizm ile ilgili çalışmalar demek bu şehre yeni müşterilerin gelmesi, pastaya yeni pastalar katmak demektir. Esnafımızın da  kendisini geliştirmesi, rekabete ayak uydurması gerekir. Eğer yıllarca aynı vitrin durursa, yenilenmezse, eğer işyeri geç açılıp erken kapatılırsa ona göre ticaret olur. Bu işi hep birlikte yapacağız. Bu şehrin geleceği açısından turizm çok önemlidir. Biz, sayın Cumhurbaşkanımızın gösterdiği 2023, 2053, 2071 büyük Türkiye’sini hayal ederek çalışmaya devam ediyoruz” şeklinde konuştu.   

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751