DOĞAN  : SOSYAL MEDYAYI ÖNEMSEMEMEK MÜMKÜN DEĞIL

 

İzmit Belediyesi Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) hazırlanan öğrencilere "Sosyal Medyayı etkili kullanma" semineri düzenlendi. İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ın ev sahipliğinde Yunus Emre Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen seminere, Star Gazetesi Yazarı ve Twitter'da "beyinsiz adam" adıyla tanınan Hakim Türkmen katıldı.

SOSYAL MEDYAYI ÖNEMSEMEMEK MÜMKÜN DEĞIL

İzmitli gençleri sosyal medyanın fenomenlerinden biri ile buluşturmanın kendisini mutlu ettiğini ifade eden İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan “ bu etkinliği hem YGS sınavına girecek öğrencilerimize moral olsun diye hem de öğrencilerimizin sosyal medya kullanımlarında nelere dikkat etmeleri gerektiğine vurgu yapmak için düzenliyoruz. Gençlerin başta olmak üzere neredeyse tüm dünyanın kullandığı sosyal medyayı önemsememek mümkün değil” dedi. Bu buluşmaların Devam edeceği bilgisini veren Başkan Doğan gençlere girecekleri YGS sınavında başarılar diledi

MIZAH SAYESINDE TAKIPÇIM ARTTI

Burada konuşan Türkmen, Twitter'la tanışmadan önce de mizah yazdığını, yaklaşık 2 sene önce Twitter'la tanıştıktan sonra, yazılarını 140 karakterle burada paylaşmaya başladığını belirterek, takipçi sayısının hızlı bir şekilde yükselmesinin mizah anlayışından kaynaklandığını söyledi.

GÜVENLİK VE YER BİLDİRİMİNE DİKKAT

Türkmen, sosyal medyada iki şeyin çok önemli olduğunu anlatan Türkmen, birinin güvenlik diğerinin de yer bildirimleri ve nelerin yapılacağının belirtilmesi olduğunu kaydetti. Bu şekilde yazılan bilgilerle olumsuz niyeti olan insanlara fırsat verildiğini vurgulayan Türkmen, "Geleneksel hırsızlık yönteminde, giderler, evin ışıkları kapalıysa eve girerler ama her şey değişti. Hırsızlarda sosyal medyada, Twitter, Facebook kullanıyor. Adam, senin 1 hafta boyunca tatilde olduğunu yazdığını gördüğünde, inanılmaz bir bilgi vermiş oluyorsunuz" diye konuştu.

YAZDIĞINIZ İLETİ YAŞAMINIZI ETKİLER

Sosyal medyada o andaki duyguyla yapılan paylaşımların ileride sorun olabileceğine dikkati çeken Türkmen, şunları kaydetti: "Sosyal medyada, tepki için bir şeyler paylaşmadan önce, birkaç dakika düşünmek lazım. Yazılan şeylerin, paylaşılan fotoğrafların, her şeyin izi sürülebilir. Bir işe girecekseniz, işe girip girmeyeceğinizi belirleyen, terfi etmenizi etkileyecek şeylerdir."

550 ÖĞRENCI KATILDI

 

İzmit Belediyesi ve İzmit İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığı ile düzenlenen seminere Gazi Anadolu Lisesi ve İzmit Anadolu İmam Hatip Lisesi 12. Sınıf öğrencileri katıldı

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817