DOĞAN SÖZÜNÜ TUTTU, 6 KATLI ÖĞRENCİ YURDUNUN TEMELİ ATILDI
 Öğrenci yurdunun temel atma törenine İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ın yanı sıra AK Parti Kocaeli Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz, Ak Parti İzmit İlçe Başkanı Ali Korkmaz, TÜGVA Genel Başkanı İsmail Emanet,  İZAYDAŞ Genel Müdürü Muhammet Saraç, belediye meclis üyeleriyle, muhtarlar katıldı.

 

6 KATLI OLACAK

Tepeköy Mahallesi Egemenlik Caddesi’nde 3177 metrekarelik bir alan üzerindeki öğrenci yurdu 2 bodrum kat, 1 zemin kat, 2 normal kat ve 1 çatı katı olmak üzere toplamda 6 kattan oluşacak ve 38 oda 138 yatak kapasiteli olacak. Yurdun rezerv odalar ile kapasitenin 183 yatağa kadar çıkartılabileceği kaydedildi.  Ayrıca öğrenci yurdunda 25 adet 4 kişilik, 12 adet 3 kişilik, 1 adet 2 kişilik engelli odası yer alacak. Odaların en fazla 4’er kişilik olacağı yurtta her odada banyo, kişiye özel dolap ve çalışma masası bulunacak. Yurt içerisinde restoran, kafe, yemekhane, çamaşırhane, ütü odası, sığınak, engelli öğrenci için özel oda, etüt odaları, çizim odaları, bilgisayar salonları, mescit, idari ve teknik birimlerin de bulunacağı bildirildi.
 

DOĞAN, BİZ SÖZÜMÜZÜN ERİYİZ


Seçim sürecinde vadettiği vizon projelerini teker teker hayata geçiren Başkan Doğan temel atma töreninde  yaptığı konuşmasında “Türk milletini bugünlere getiren çok önemli değerler vardır. Bunlardan biride gönüllülük, Allah için yapma, insanlara hizmeti Allah inancı olarak görme anlayışıdır. Vakıflar bu sebeple kamu hizmeti yapan çok değerli kurumlardı. Osmanlı’daki Atalarımızın vakıf anlayışı günümüzde de o ruha dönüşüyor. Bizim ulaşamadığımız yerlere devletin eli gibi hizmet veren kurumlara teşekkür ediyoruz.

 

SÖZÜMÜZÜ TUTUYORUZ

 

Genç dostu belediyeyiz. Gençlerimiz için yapılan her türlü etkinliğe katkı sağlamaya çalışan bir belediyeyiz. 2014 seçimlerinde adaylık sürecinde sözünü verdiğimiz bir projeyi hayata geçirmek benim için ayrı bir gururdur. Biz projeleri hayat geçirmek için yapıyoruz. Sözümüzün eri olmaktan dolayı mutluyuz. Cumhurbaşkanımızın belediyecilik ve yönetim anlayışı çizgisinden ayrılmadığımızı göstermiş oluyoruz.

 

DAHA ÇOK YATIRIM YAPMALIYIZ

 

Yurdumuzu en iyi şekilde gençlerimizin hizmetine sunacağız. Bu gibi hizmetleri, yatırımları daha çok yapmalıyız. Ülkemizin buna çok ihtiyacı var. Sivil toplum örgütlerine desteği bir görev biliyoruz. Yurdumuz öncelikle gençlerimize, İslam’ın en büyük sancaktarı olmuş Türk milletine, İslam’ın bundan sonrada koruyup kollayacak olan Türk milletine ve Türkiye’mize hayırlı olsun” dedi. 

 

GENÇLERİMİZ BİZİM GELECEĞİMİZ


Ak Parti Kocaeli Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz da yaptığı konuşmada “gençlerimiz bizim geleceğimiz. Geleceğe dair büyük hayallerimiz büyük hedeflerimiz var. 2023 hedefini önümüze koyduk. Geleceğimizin Büyük Türkiye’sini birlikte inşa edeceğiz. Daha yapacağımız çok iş, harcayacağımız çok emek var. Bizler vakıf medeniyetinin çocuklarıyız. Osmanlı’da bir vakıf medeniyetiydi. Maldan, candan ve zamandan fedakârlık ederek hizmet ediyorlar. Gençlere yatırım yapmanın tüm kurumların görevi olduğunu düşünüyorum ” diyerek gençlere yaptıkları bu önemli yatırımdan dolayı İzmit Beldeye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’a teşekkür etti.

Kısa adı TÜGVA olan Türkiye Gençlik Vakfı Genel Başkanı İsmail Emanet de konuşmasında gençlere yönelik yaptıkları projelerle gençlerle buluştuklarını belirterek” Vakıflar tarihten buyana bizim kültürümüzün, inancımızın temelini oluşturmaktadır. Gençlerimizin bir araya geleceği, konuşacağı, fikir alışverişi yapabileceği, çalışacağı yerlere ihtiyacı var. İzmit Belediye Başkanımıza gençlere verdiği önem ve destek için teşekkür ederim” dedi. Konuşmaların ardından yurdun temeli dualarla atıldı. Yurdun yıl içinde hizmete gireceği öğrenildi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817