banner2779
banner2752
banner2750

DOĞAN, TARİH TURİZMİNE 25 MİLYON HARCADIK
 İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, tamamlanan ve devam eden projelerle ilgili olarak bir basın toplantısı düzenledi. Akçakoca Mahallesi’ndeki Süleyman Paşa Hamamı’ndaki Nevi Sanat Cafe’de Başkan Doğan’ın düzenlediği basına toplantısında Başkan Yardımcıları Güray Oruç ve Mehmet Örgev, mahalle muhtarı Mehmet Şahin ile daire müdürleri de hazır bulundu. Doğan,  basın toplantısının şimdiye kadar tarih turizmine 25 milyon liralık harcandığını belirterek” göreve gelir gelmez kolları sıvayarak  yok olmaya yüz tutan  tarihi değerlere sahip çıktık. Şimdiye kadar onlarca tarihi konak, cami, hamam, çeşme restore edildi. Halen  bir çok tarihi eserin restorasyonu devam ediyor.  Şehrimizin ilk turizm danışma bürosunu açtık. Bu işler çok kolay olmadı ve olmuyor. Biz şehrimiz ve halkımız için doğru olanı yapmak zorundayız. Şimdiye kadar 25 milyon lira harcadığımız Tarih Koridoru Projesini önümüzdeki yıl turizme açacağız. 2025 vizyon projelerimize de 15 milyon harcandı” dedi.  

 

 

SESSİZ SEDASI ÇOK İŞ YAPIYORUZ

 

Sessiz sedasız çok işler yapıldığını ve  bir projenin Türkiye’ye örnek olduğunu da söyleyen Doğan” Türkiye’nin en modern hayvan pazarı ve borsasını kuruyoruz.  Mahallerden sonra köylere de konaklar yapıyoruz.  Halen 10’a yakın köy konağı çalışmamız var. Şimdiye kadar  Gökçeler ve  Çubuklu’daki 2 konağı hizmete açtık. Köylerdeki mevcut binaları da  onarıyoruz. Eseler, Hakkaniye ve Ortaburun köy konakları ihale aşamasında. Köy konaklarında, köy dokusuna aykırı olmadan, muhtarlık odası, köy odası, çok amaçlı salon ve kurs odaları bulunuyor. Köylerdeki konaklara paralel olarak mahallelerdeki konak yapımlarımız da devam ediyor. Topçular mahalle konağı da  önümüzdeki yıl hizmete girecek. 

 

BATIDA SEKA PARK, DOĞUDA CEPHANELİK MESİRE ALANI

 

Cephanelik bölgesi, göreve geldiğimizde atıl vaziyetteydi. Hemen kolları sıvayıp  projeler hazırladık. Türkiye’nde  amatör  spora  yapılan en büyük yatırımı Cephanelik’te gerçekleştirdik. Cephanelik Spor kompleksinden onbinlerce kişi yararlandı. Dünyanın en modern Kadın Sosyal Yaşam Merkezi de yine bu bölgemizdedir. Ayrıca Cephanelik mesire alanını da halkımızın hizmetine sunduk. Batıda Seka Park, Doğuda da Cephanelik Mesire alanından binlerce kişi yararlanmaktadır” şeklinde konuştu.

 

 

GENÇ DOSTU BELEDİYEYİZ

 

Doğan açıklamalarını şöyle sürdürdü genç dostu bir belediyeyiz. Gençlerimizi seviyoruz ve onlara hizmet etmekten mutluluk duyuyoruz. Gençlerimiz için örnek olacak projeler yapıyoruz. Genç Girişimciler Merkezimiz Türkiye’ye örnektir. Bu projeyi gençlerimizin biraz daha tanıması lazım. Bu proje gençlerimiz tarafından ilk defa uygulanıyor. Gençlerimiz şirketlerini kurdular buradaki ofiste her türlü faaliyetlerini yapıyorlar. Burası gençlerimiz için bir kuluçka merkezi olacak ve büyük iş adamlarını yetiştirecek. Vizyon projelerimizden birisidir. Buradaki tüm faaliyetler ücretsiz olarak yapılıyor.

3 D Yazıcı ve Tasarım Merkezi de vizyon projelerimizden birisiydi. İçerisinde dünyanın kafa yorduğu, tasarımların yapıldığı son derece modern ve Türkiye’de örneği ilk defa yapılan bir uygulama. Bu milli bir olaydır. Bu attığımız adım yeni büyük adımları getirirse Türkiye’de çok farklı alanlarda olduğu gibi bu alanda da büyük bir sıçrama olabilir. Dünyada lider bile olabiliriz. Biz daha iyi düşünüp daha iyi tasarlarsak 3 D yazıcıların mimarı biz olur, biz üretip biz satarız dünyaya. Burada yeni bir ufuk açacağız. Okullarımızda 3 D Yazıcı ve Tasarım sınıfları kurulmalı. 3 D Yazıcılarını üretecek bir çalışma içerisindeyiz. Biz bu yazıcıları üretecek uygulamaları yapıyoruz.

 

TARİH KORİDORU

 

Tarih Koridoru cümlesini ilk defa benim ağzımdan duydu bu şehir. 2009 adaylık projelerimizden birisiydi. Şehrin yıllardır tarihi değeri olan, bir türlü restorasyonu başarılamamış yerlerimizi restore etmek, bunu bir gezi planı içerisinde planlayıp, tüm halkımızın beğenisine sunmak, tanımasını sağlamaktı amacımız. Kapanca Sokak’ta bazı dönemlerde bir şeyler yapılmaya çalışılmış ama başarılamamış çünkü bu çok zor bir iş. Biz yola çıktık 2 dönemdir sabırla uğraşıyoruz. Bir çok hamam, çeşme, cami ve evi kamulaştırarak restore ettik. Şuanda içinde bulunduğumuz Süleyman Paşa Hamamı da bunlardan bir tanesi. Sokak sağlıklaştırılması çalışmaları sürüyor. Kapanca Sokak’ta cephe iyileştirmeleri bitti. Sırrı Paşa Caddesi’nde cephe iyileştirmeleri devam ediyor. Akçakoca Meydanı projemizi uygulamaya başladık.”

Başkan Doğan, basın toplantısının arından Kapanca Sokak’ta incelemelerde bulundu.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751