banner2779
banner2752
banner2750

 DOĞAN, TARIM ARAZİLERİNİ KORUMALIYIZ
  


İzmit Belediyesi’nin Durhasan Köyü’ndeki uygulama bahçesinde düzenlenen belge dağıtım törenine Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, İlçe Tarım Müdürü  Fethi Polat, İzmit Halk Eğitim Müdürü Salih Aydın, Ziraat Odası Başkanı Yusuf Karaaslan, belediye meclis üyeleri,  Belediye Başkan Yardımcısı Güray Oruç,  muhtarlar ile arıcılık belgesi almaya hak kazananlar katıldı.

 

KÖYLÜMÜZE UYGULAMALI EĞİTİM VERİYORUZ

 

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan belge dağıtım töreninde yaptığı konuşmada, “köylerimize büyük önem veriyor ve köylerde çok önemli önemli hizmetler yapıyoruz. Hem hayvancılık, hem tarım alanlarında çalışmalarımız devam ediyoruz. Artık modern tarımın gereklerini uyguluyoruz. Yüzde 20’lik çok verimli tarım alanlarımız var. Buraları çok iyi değerlendirmek için çalışıyoruz. İzmit Belediyesi olarak Türkiye’de belki de ilk olma özelliği taşıyan 25 dönümlük bir alan üzerinde uygulama bahçesi oluşturduk. Uygulama bahçemiz sayesinde köylülerimize hem teorik hem de pratik eğitimler vereceğiz. Ayrıca, çocuklarımızı buraya getirerek toprakla, meyvelerle, sebzelerle, ağaçlarla iç içe olmasını sağlayacağız” dedi. 

 

ARICILIĞI DESTEKLİYORUZ

 

Başkam Doğan, arıcılığın gelişmesini de isteyerek “ bu konuda eğitimli, bilgili arıcılar için Halk Eğitim Müdürlüğümüz ile ortaklaşa kurslar düzenliyoruz. Şimdiye kadar 4 kez düzenlediğimiz kurslara 120’den fazla kişi katılarak belge almaya hak kazandı. Artık bilinçli arıcılarımız var. Arıcılık muhteşem bir iş. Arılara çok hayranım. Arılar, Allah’ın en büyük mucizelerinden birisidir. Arıların birliğini, beraberliğini, çalışmasını, ekip ruhunu, enerjisini örnek alsak yeter. Arıcılığın gelişmesine destek olmaya devam edeceğiz. Bu konuda Tarım İl Müdürlüğümüze, Halk Eğitim Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum. Ziraat Odası Başkanımızla da uyumlu çalışmalar yapıyoruz. Başarı da böyle geliyor zaten. Ziraat Odamıza herkesin imrendiği güzel bir oda yaptık ve köylümüzün hizmetine sunduk. Bizler, köylümüzün efendi olduğu bilinciyle çalışıyoruz. Sanayi şehri olmamıza rağmen topraklarımızın yüzde 20’si tarım için çok elverişli. Tarım alanlarımızı koruyarak tarımı geliştirip güçlendirmek zorundayız. Bizim sadık yârimiz topraktır ”dedi.

Konuşmaların ardından kursu bitirenlere belge, arı kovanı, körük ve özel arıcılık elbisesi verildi. Daha sonra hep birlikte uygulama bahçesi gezildi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751