Doğan, Yahya Kaptan'da Hizmetleri anlattı

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Yahya Kaptan Mahalle sakinlerine yapılan hizmetleri anlattı. Gross Alışveriş Merkezinin yanında bulunan Kaptan Cafe de yapılan çalışmaların anlatıldığı toplantıya Başkan Doğan’ın yanı sıra Ak Parti İzmit İlçe Başkanı Ali Korkmaz ve ilçe yöneticileri, mahalle muhtarı Haluk Akgün, Yahya Kaptan Toplu Yapı Üst Yönetim Kurulu Başkanı  Metin Akyol ve yönetim kurulu üyeleri, belediye meclis üyeleri İbrahim Elgin, Emine Okanalp ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

ÇEYREK ASIR SONRA HİZMET

 

Başkan Doğan yaklaşık 3 saat süren konuşmasında Yahya Kaptan’ın 25 yıl aradan sonra kendi dönemlerinde hizmetle tanıştığını belirterek” Bu mahallemizde 3054 ton asfalt 10663 ton parke yaptık. Çevre ve kavşak düzenlemelerinin yanında 37 parkı baştan sona yeniledik. Yeniden yaptığımız parklara Türk büyüklerinin adını vereceğiz.  Her parkta Türk büyüğünün biyografisi de yer alacak. Çocuklarımız parklarda oynarken Türk büyüklerini de tanıma imkanı bulacak. Bir çok mahallede olduğu gibi Yahya Kaptan’a da mahalle konağı yaptık. Emeklilerimiz burada mutlu bir şekilde sosyal faaliyetlerde bulunuyorlar. Yahya Kaptan’daki mahalle konağını daha büyük yapmak isterdik. Fakat yeşil alanın ancak yüzde 5’ini yapı için kullandığımızdan bunu yapamadık. Nasıl  vatandaşların  yaptığı  inşaatlarda  titiz davranıyorsak burada bizim yaptığımız yapıda da aynı titizliği gösterdik. Bölgemizde bulunan Atılım Anadolu Lisesi, Yahya Kaptan Ticaret Lisesi ve 24 Kasım Anadolu Lisesi’ne çok amaçlı salonlar yaptık” dedi. İzmit Belediye Başkanı, mahalle girişine Kuvayı Milliye Kahramanı Yahya Kaptan’ın heykelini dikeceklerini de anlatarak” Bu ciddi bir eksiklikte. Önemli bir kahramanımızın adı mahalleye veriliyor fakat kendisiyle ilgili bölgede hiçbir şey yoktu. Bu eksikliği düşünerek mahallenin girişinde Yahya Kaptan’ın heykelinin de yer aldığı bir düzenleme yapıyoruz. Çalışmalar birkaç hafta içinde tamamlanacak.

Ayrıca bu mahallemizde Çanakkale Savaşının heyecanını yansıtacak Kınalı Asker Parkı da yapıyoruz. 2600 metrekarelik parkın projesi  bitmek üzere. Çanakkale Savaşının sergileneceği açık hava müzesi konseptindeki projede  rölyefler ve siperler yer alacak. Tarihi değerlerimizi gelecek nesillere aktarmayı kendimize görev kabul ediyoruz” şeklinde konuştu.

OTOPARKLI  KAPALI PAZAR

Yahya Kaptan Mahallesine önemli hizmetler yaptıklarını da anlatan Doğan” İzmit’i bisiklet kenti yapmak istiyoruz. Türkiye’nin en modern  bisiklet eğitim pistini Yahya Kaptan Mahallemizde yaptık. Burada her gün yüzlerce öğrenciye pratik ve teorik eğitimler veriliyor. Şimdiye kadar eğitim pistinden 20 binden fazla  öğrenci yararlandı. Yazın yüzlerce çocuğumuz portatif havuzlarda hem yüzme öğrendi hem de güzel bir tatil geçirdiler. İzmit’in otoparklı ilk kapalı pazarını Yahya Kaptan Mahallemizde yapacağız. İhale aşamasındaki proje bölgeye ayrı bir prestij kazandıracaktır” dedi. Başkan Doğan, mahalledeki eski iş merkezi ve son durağın  bulunduğu yerdeki iş merkezinin bölgeye yakışmadığını da ifade ederek” Yahya Kaptan’a yakışmayan bu iş merkezlerinin güzelleşmesi için defalarca görüşmeler yaptık. Bu konuda belediye olarak üzerimize düşeni fazlasıyla yapmaya hazırız” dedi.  Doğan, toplantıda vatandaşların sorularını da cevaplandırdı.

 


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817