DOĞAN, YOKLUKLAR GERİDE KALDI
 İzmit Belediyesi tarafından "Her Çocuğun Bisikleti Olsun" sloganıyla gerçekleştirilen bisiklet dağıtımları tüm hızıyla devam ediyor. Şehit Ümit Balkan Ortaokulu´nda146 öğrenciye, Ford Otosan Ortaokulu’nda da  174 öğrenciye bisikletleri teslim edildi. Bisiklet dağıtım törenine İzmit Belediye Başkan Dr. Nevzat Doğan’ın yanı sıra, Ak Parti İzmit İlçe Başkan Yardımcısı Nurullah Yılmaz, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Habip İlaslan, Ford Otosan Ortaokulu Müdürü Nurettin Sezer, Şehit Ümit Balkan Ortaokulu Müdürü  Yılmaz Ergül,  mahalle muhtarları, Okul Aile Birliği Başkanları Müge Öner, Buket Ersarı, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

 

İMF’DEN BORÇ DİLENEN ÜLKEDEN, BORÇ VEREN ÜLKEYE

 

Bisiklet dağıtım törenlerine konuşan Başkan Doğan,  ailesinin ekonomik durumundan dolayı çocukken  hiç bisikleti olmadığını, belirterek” o zamanlar okula giderken  önlüğü zor buluyorduk. Ayağımıza naylon ayakkabıyı bulduk mu çok şükür diyorduk. Bugün bizler istiyoruz ki yavrularımız bizim yaşadığımız eksiklikleri yaşamasın. Her annenin babanın yüreğinde bu vardır. Ben de bir çocuk hekimi ve baba olarak, anneleri babaları en iyi ben anlarım. Allah nasip etti o günler hep geride kaldı. Bugün çocuklarımıza bisiklet, tablet dağıtır hale geldik. Çocuklarımız çağın gereklerine erişsin istiyoruz. Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyeti kurarken bize çağdaş medeniyetleri gösterdi, bizde o hedefe, hatta daha ileriye gitmek için çalışıyoruz. Bugünlere de kolay gelmedik. Sizler, bizlere gönlünüzü açıyorsunuz, sevginizi gösteriyorsunuz, bizde, bu  sevgiye layık olmaya çalışıyoruz. Eskiden IMF’den borç dileniyorduk bu gün ise  İMF’ye borç verir hale geldik. Peki bunları yapacak para nereden bulundu, yerden hazine bulunmadı, gökten yağmadı, sizlerin sayenizde oldu.

 

KOALİSYONLA BU İŞLER OLMAZ

 

Tek başına yönetimleri göreve getirerek istikrardan yana oldunuz. Koalisyonla bu işler olmaz. Bu istikrarı bozmayalım. Şimdi bunları bozmaya çalışıyorlar. Buna fırsat vermeyelim yazık olur. Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve Belediyelerimiz olarak daha güzel işler yapacağız. Çünkü, sizler daha iyilerine layıksınız”  diyerek önümüzdeki yıldan itibaren öğretmenlere de bisiklet dağıtacaklarının müjdesini verdi.

 

BİZİM  SAHİP OLAMADIKLARMIZA ÇOCUKLARIMIZ OLUYOR

 

Başkan Doğan’ın konuşmalarının ardından söz alan Ümit Balkan Ortaokulu Müdürü Yılmaz Ergül de

“fakir bir ailenin, ufak bir evladı olarak bende hep bisiklet özlemi çektim.  Bugün ise yavrularımıza bakınca o kadar mutlu oluyorum ki. Bizim ulaşamadığımız şeylere belediyemizin ve büyük başkanımız sayesinde çok kolay bir şekilde ulaşıyorlar. Sadece bisiklet değil, okullarımıza yapmış olduğu sayısız hizmetleri var.  Başkanımıza bizlere, okulumuza ve tüm İzmit’e bu büyük mutluluğu yaşattığı için sonsuz teşekkür ediyorum “ dedi.

 

BAŞKANI DUYGULANDIRDI

 

Bu arada Şehit Ümit Balkan Ortaokulu’nda Başkan Doğan bir sürpriz ile karşılaştı. Okulun öğrencilerinden Berra Koçak, daha önceden Başkan Doğan’a yaptığı ziyaret sırasında çektirdiği fotoğrafı tişörtüne bastırdık. Bisiklet dağıtımına da  başkanlı tişörtüyle gelen Berra Koçak” Başkanımızı çok seviyoruz. Kendisine olan sevgimi bu şekilde göstermek istedim” dedi. Doğan’ın, öğrencinin bu davranışı karşısında oldukça duygulandığı görüldü.

 





Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817