DOĞAN’DAN AHİLİK HAFTASI MESAJI
 İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Ahilik Kültür Haftası dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

 

İnsana saygı ve sevgiyi işleyen Ahilik kültürünün, haksız rekabeti ortadan kaldıran sosyal yardımlaşma ve dayanışmayı sağlayan, kaliteli üretimi benimseyen ve teşvik eden bir teşkilat olduğunu vurgulayan İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, "Ahilik kültürünün içerisinde her şey var. Doğruluk, dürüstlük, kardeşlik, var. Bu bakımdan Ahilik kültürünün çocuklarımıza ve gençlerimiz aktarılması çok önemli. Biz tarih boyunca doğruluk, dürüstlük ve kardeşliğe önem vermiş, bunu vazgeçilmez bir değer olarak benimsemiş bir toplumuz. Dolayısıyla Ahilik bizim kültürümüzün en önemli yapı taşlarından birisidir. Bugün dünyada yaşanan tüm problemlerin temelinde paylaşamamak ve sevgi yoksunluğu yatmaktadır “ dedi.

 

HERZAMAN DESTEK OLACAĞIZ

 

Ahi olmanın özellikle ticaret hayatında büyük bir erdem olduğuna dikkat çeken Başkan Doğan, “Ahilik teşkilatı, esnaf ve sanatkârları ahlaki ve felsefi prensipler etrafında birleştirerek, Anadolu’da birlik-beraberliğin ve refahın sağlanmasına, toplumsal düzenin tesis edilmesine öncülük etmiştir. Bizlerde yerel yönetimler olarak her zaman esnaf ve sanatkârlara ve Ahilik Kültürü’ ne destek vereceğiz. Bu duygularla her yıl kutlanmakta olan tüm çalışan esnafımızın, sanatkârlarımızın, halkımızın Ahilik Haftasını candan kutlar, hayırlı, bol kazançlar dilerim” şeklinde konuştu.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817