banner2827
banner2818
banner2819
banner2821
banner2820

Doğan’dan Ailelere “Çocuklarınıza Satranç Öğretin”

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında Altın Çocuklar Eğitim Kurumları tarafından organize edilen satranç turnuvasının açılışına İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan da katıldı.

Şehit Polis Recep Topaloğlu Spor Salonu'nda düzenlenen turnuvanın açılışına Başkan Doğan’ın yanı sıra Kocaeli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar da katıldı. 2 gün süren ve 320 öğrencinin yarıştığı turnuvanın açılışında konuşan Başkan Doğan “ satranç beyin sporudur. Zeka, mutlaka Allah vergisidir, ancak zekanın kullanım kapasitesini arttırmak çok değişik yöntemlerle yapılabilir. Satrançta bunlardan bir tanesidir. Satranç demek aklını, zekâsını kullanmak demektir. Satranç demek zor şartlarda en hızlı, en doğru kararı vermek demek, dayanıklılık, sabır ve umut demektir. Satranç sporu özellikle gençlerimizin geleceğe daha sağlam adımlarla ilerlemesini sağlıyor.

10 BİN ÖĞRENCİ EĞİTİM ALDI

İzmit Belediyesi olarak satranç sporunu geliştirmek ve gençlerimizi satrançla büyüyen bireyler olarak yetişmesin sağlamak amacıyla   satranç okulları açtık. Buralarda 10 binden fazla çocuğumuza satranç öğrettik.  Öğretmeye de devam ediyoruz.   Anne babalarımıza da özellikle sesleniyorum, çocuklarınıza mutlaka satranç öğretin. Göreceksiniz  satranç onların hayatlarının her anına önemli katkılar sağlayacaktır” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817

banner2823

banner2822

banner2824

banner2825

banner2826