banner2779
banner2752
banner2750

DOĞAN’DAN ÖĞRETMENLERE DE BİSİKLET
 İzmit Belediyesi’nin Türkiye’ye örnek projelerinden olan öğrencilere bedava bisiklet dağıtımı devam ediyor.  Yuvam Akarca Mahallesi’nde bulunan Emek Dayanışma Ortaokulu’nda 146 öğrenciye bisikletleri  İzmit Belediye başkanı Dr. Nevzat Doğan tarafından teslim edildi. Bisiklet dağıtım törenine Başkan Doğan’ın yanı sıra İzmit İlçe Jandarma Yüzbaşı Komutanı Volkan Kılıç, okul müdürü İsmail Ünlü, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

 

TÜRKİYE’DE VE AVRUPA’DA YOK

 

Öğrencilerin büyük heyecan ve sevinç yaşadığı bisiklet dağıtım töreninde konuşan Başkan Doğan, “4. Yılımızda da çocuklarımızı bisikletleriyle kavuşturuyoruz. Hedefimiz yıllar boyu bu uygulamayı sürdürmek. Bu seneyle birlikte İzmit’te 20250 bisiklet dağıtmış olacağız. Böyle bir uygulama ne Türkiye’de ne Avrupa’da ne de dünyada var” dedi.

 

SÖZDE DEĞİL İCRAATTA

 

Doğan, konuşmasında ”2002-2003 yıllarında okullarımızda bir tane bilgisayar yoktu. Çok şükür şimdi değil bilgisayar, bisikletine kadar her şey var. Zengin fakir ayrımı yapmaksızın her öğrenciye her eve bisiklet veriyoruz. Çünkü bisikletin hem insan sağlığına, hem de çevreye faydaları var. Bisiklet milli bir olaydır. Yıllarca hep laflarda çağdaşlık demişiz. Atatürk’ü seviyoruz demişiz fakat O’nun gösterdiği çağdaş medeniyetlere gidecek hiçbir adım atmamışız. Avrupa bizden 30 yıl önce gitmiş. Biz 6 yıldır elimizden geleni yaptık, yapmaya devam ediyoruz. Başbakanımızın 2023 hedefleri arasında bisikletin yaygınlaştırılması da var. Önümüzdeki yıl öğretmenlerimize de bisiklet dağıtacağız” şeklinde konuştu.

 

HİZMETE DEVAM

 

Göreve geldikleri günden itibaren Yuvam Akarca Mahallesine güzel hizmetler yaptıklarını belirten Başkan Doğan “Ben milletvekili olduğum dönemde yuvamda sağlık ocağı yoktu. O dönem ilk sağlık ocağı kararını biz çıkarttırdık. Temelini atık, kurdelasını kestik. Belediye Başkanı olduğum zamanlarda da yuvamın alt geçitlerinin içinden geçilemiyordu. Karanlık, her tarafı kırılmış dökülmüş yerlerdi. Çok şükür şimdi her yer ışıl ışıl, pırıl pırıl oldu. Parklarımızla, okullarımızla, camilerimizle ilgileniyoruz. Hanımlarımız için ücretsiz fitnes salonlarımızı ve kurslarımızı açtık. Etüt merkezimiz ve emekli evlerimiz yine hayata geçirdiğimiz projelerimizin sadece birkaç tanesi. Ama henüz işimiz  bitmedi yapacak çok işimiz var. Nasıl sizin evde yapacak işiniz bitmiyorsa, bizimde mahallerimizde yapacak hizmetlerimiz bitmeyecek” dedi.

 

PAZAR KONUSUNA DA DEĞİNDİ

 

Mahalleli için büyük sorun yaratan ve uzun süre konuşulan kapalı pazar yeri konusunda da açıklama yapan Doğan “sizler için özene bezene bir pazar yaptık. Yuvam Akarca  planlanırken bir pazar yeri düşünülmemiş, keşke biraz ilerisi görülebilseydi. Bizde hemşerilerimiz yağmurda güneşte pazar yapmasın dedik. Üst yönetimle konuştuk anlaştık. Bütün bölge yönetimleriyle karar aldılar, herkes imzalarını attılar ve mevcut otopark alanının üzerini kapatarak haftada bir gün pazar olarak kullanabilirsiniz dediler. Biz bu izni alarak, kanuna da uygun olduğu için ruhsatıyla üstünü örttük. İçerisine tuvaletini, mescitlini, bebek bakım ünitesini, çay ocağını, zabıtasını koyduk. Çünkü bizim çağdaşlık anlayışımız bu. Biz, vatandaşımızı sokakta bırakmak istemedik..  Ciddi bir para harcadık ve çok kısa sürede de vatandaşlarımızın hizmetine açtık. Pazarcı esnafından vatandaşına kadar herkes memnundu. Hatta diğer belediye başkanları pazarımızı örnek alıp incelediler.

 

DOĞAN “ART NİYET VAR”

 

Pazar tamamlandıktan sonra daha önce oraya imza vermiş kişilerden bir tanesi müracaat ediyor ve pazar durduruluyor. Mahkemenin kararına söyleyecek sözümüz yok. Ama bu karar ne pazarcının ne de vatandaşın lehine olan bir karar. Şimdi itiraz ettik ve kararlı şekilde bekliyoruz ve kazanacağımıza inanıyoruz. Doğrular her zaman kazanır. Bizim tek amacımız pazarcımızı ve vatandaşımızı sokaktan kurtarmaktı. Fakat art niyetle böyle bir şey yapılması ve buna da maalesef çanak tutulması bizi üzmüştür” diyerek sürecin vatandaşların lehine sonuçlanacağına inandıklarını ifade etti.

 

SOKAK KÖPEKLERİ CİDDİ SORUN

 

Yuvam Akarcada karşılaştıkları sorunlardan birinin de sokak köpekleri sorunu olduğunu söyleyen Doğan “İzmit Belediyesi olarak, çok ciddi sorunlarla mücadele ediyoruz ama bu hayvan ve köpek konusu bizim en çok zorlandığımız konu.  Kocaeli de en fazla köpek toplayan belediye olmamıza rağmen, tüm çabalarımıza rağmen köpek sorununa çözüm bulamıyoruz. Sokaklardan topladığımız köpekleri Büyükşehir Belediyemize ait Hayvan Barınma Merkezine götürüyoruz. Orada gerekli bakımları yapılıp, kısırlaştırılıyorlar. Yasa gereği sokak köpeklerini aldığımız yere bırakmak zorundayız. Köpeklerin azalmamasının diğer bir sebebi de, otobanın kenarından geçen bazı araçlar bölgeye köpek bırakıyor olmasıdır” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından öğrencilere bisikletleri teslim edilirken Başkan Doğan’da  okul bahçesinde bisikletle tur attı.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751