DOĞAN’DAN YERLİ MALI KULLANIN ÇAĞRISI

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Tutum Yatırım ve Türk Malı haftası dolayısıyla bir basın açıklaması yayınladı. Tutumlu olmanın ve Türk malı kullanmanın önemine vurgu yapan Başkan Doğan, açıklamasında şu görüşlere yer verdi.

 “Tutumlu olmak insanın parasını, malını, zamanını gerektiği gibi kullanmasıdır. Kesinlikle cimrilikle karıştırılmaması gereken bir konudur. Bizim kültürümüzde tutumlu olmak, var olanı korumak ve ileriye dönük yatırım yapmak tüm dönemlerde öğütlenmiştir. “Gençlikte taş taşı, yaşlılıkta ye aşı” ya da “güvenme darlığa, düşersin darlığa” gibi atasözlerimiz ile tutumlu olmak ve geleceğe yatırım yapmanın önemini anlatmaktadır. Bizlerde atalarımızdan bize kalan bu öğütlere uymalı ve çocuklarımıza tutumlu olmanın faydalarını öğretmeliyiz. Çocuklarımıza tutumlu olmanın sadece kişisel para veya malla olmayacağını, bulundukları her yerin, okudukları okulun elektriğini, suyunu kendi malları gibi korumaları gerektiğini öğretmeliyiz. Ders araçlarını, harçlıklarını, elbiselerini tutumlu kullanmayı, gereksiz lambayı söndürmeyi, boşa akan musluğu kapatmayı öğrenen, tasarruf yapmayı öğrenen çocuklarımız, bu alışkanlıklarını büyüyünce de devam ettirir. Bizlerin dikkat etmesi gereken ve çocuklarımıza da aşılayacağımız bir başka konu da yerli malı kullanımıdır. Bizler, ülkemizde bizim insanımızın ürettiği malları kullanırsak hem ülkemiz insanı kazanır hem de ülke ekonomisi canlanır. Bu konuya özen göstermeli ve çocuklarımızın da kendi üretimiz olan malları kullanmalarını sağlamalıyız” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817