banner2827
banner2818
banner2819
banner2821
banner2820

DOĞAN,KADINA ŞİDDET, EN BÜYÜK ACİZLİKTİR
 İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan toplumun her kesiminden misafirlerini ağırlamaya devam ediyor.

Kocaeli Soroptomist Kulübü Başkanı Ayşenur Bingöl, başkan yardımcısı Yelda Teker, yönetim kurulu üyeleri Nur Özdil ve Müge Erdi, İzmit Belediye Başkan Doğan’ı makamında ziyaret ederek Değişim Atölyesi adlı projeleriyle ilgili fikir alışverişinde bulundu.

Projeleri hakkında Başkan Doğan’ı bilgilendiren Kocaeli Soroptomist Kulübü Başkanı Ayşenur Bingöl, geliştirdikleri yeni yöntemlerle yaratıcı drama desteğiyle öğretilerek şiddet görmüş/görmesi muhtemel kadınların bilinçlendirmeyi amaçladıklarını belirtti. İzmit Belediyesinin kadınlara yönelik çalışmalarını yakından takip ederek, taktir ettiklerini de ifade eden Bingöl, projeleriyle ilgili Doğan’dan destek istedi. 

 

KADINA ŞİDDET BİR İNSANLIK MESELESİ

 

Ziyareti için Kocaeli Soroptomist Kulübü Başkanı Ayşenur Bingöl ve yönetimine teşekkür eden Doğan “ kadınların toplumsal yaşamdaki yerleri ne kadar güçlü olursa, ülkelerdeki demokratik değerler o kadar kalıcı olur. Kadına yönelik şiddetin, demokratik ülkeler dâhil olmak üzere tüm dünyada en önemli sorunlardan biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Kadınlarda bu toplumu oluşturan erkeklerle aynı haklara sahip bireylerdir. Kadını özel hayata hapseden, kamu alanından dışlayan, baskıcı ve tutucu anlayışlar asla medeni olamazlar. Bir kadın ile erkeğin haklar noktasında eşit olmasını, demokrasinin ve çağdaşlığın bir gerekliliği olmasının dışında bir insanlık meselesi olarak görüyorum” dedi

Kadınlara yönelik her türlü projeye destek vermek istediklerini belirten Başkan Doğan “Kadına yönelik şiddeti, kadın emeğinin istismarını, ayrımcılığı hep birlikte çözebiliriz Bir insana şiddet göstermek en büyük acizliktir. Erkek olmak kadın dövmek, kadına şiddet uygulamak değildir. Kadına şiddet uygulayan kişi ne erkek olmayı ne de insan olmayı becerememiş bir zavallıdır, hastadır” şeklinde konuştu.  

 

EVLİLİK OKULU

 

Kadınlara yönelik bir cok projeye imza attıklarının altını da çizen Doğan “ İzmit Belediyesi'nin Türkiye ve Avrupa'da örnek olacak Evlilik Okulu projesini hayata geçirdik. Bugün ülkemizde boşanmaların hızla arttığını görüyoruz. Kocaeli'nde de boşanmalar Türkiye ortalamasının üzerinde. Faaliyete geçirdiğimiz okul sayesinde karı-koca adaylarının gelecekte mutlu olmalarını sağlamayı amaçlıyoruz" diyerek evlilik hazırlığında olan çiftleri evlilik okuluna davet etti. 

  

AİLE DANIŞMA MERKEZİ GELİYOR


Başkan Doğan, ikinci kademede  ise evli çiftlerin destek aldığı aile destek merkezini faaliyete geçireceklerini ifade ederek” burada psikolog, sosyolog ve aile danışmanı çalışacak. Aile Destek Merkezi’nde evli çiftlerin çözülmesi gereken sorunlarının çözümüne yardımcı olacağız. Amacımız boşanmaları azaltmak, daha mutlu bireyler oluşmasını sağlamaktır" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817

banner2823

banner2822

banner2824

banner2825

banner2826