Doğru Hamle’nin madalyaları geldi
 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, ‘’Doğru Hamlede Buluşalım” projesiyle, iki yılda 65 bin çocuğa satranç takımı dağıtarak, Kocaeli’de satranç sporunda büyük bir katılımın yaşanmasına neden olmuştu. Projeyle birlikte geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da Türkiye şampiyonalarında Kocaelili satrançcılar derecelerle döndü.

 

63 İLDEN 1.459 SPORCU KATILDI

Satranç Federasyonu tarafından 25-31 Ocak tarihleri arasında Antalya’da gerçekleştirilen Türkiye Küçükler Satranç Şampiyonası, 63 ilden bin 459 sporcunun katılımıyla sona erdi. Şampiyona 7-12 yaş arası kızlar ve genel kategori olmak üzere toplam 12 ayrı kategoride 9 Tur İsviçre Sistemi 90 dak.+30 saniye eklemeli tempo performansında yapıldı.

 

SARICA, TÜRKİYE ŞAMPİYONU

Şampiyonaya, Türkiye Satranç Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor Kulübü Satranç branş sorumlusu İslam Yücel ile antrenörler nezaretinde 12 sporcu ile katıldı. 7 Yaş Kızlar kategorisinde Elif Sarıca 8 puan ile oynadığı müsabakalarda iki beraberlikle yenilmeden Türkiye Şampiyonu olarak Kocaeli'ye kupayla döndü.

 

DOĞASU, TÜRKİYE ÜÇÜNCÜSÜ

10 Yaş Kızlar kategorisinde ise 7 puan sahibi Doğasu Arda, Türkiye üçüncüsü olarak bronz madalyanın sahibi oldu. 10 Yaş Genel kategorisinde dört beraberlikle yenilgisi olmayan geçtiğimiz yılın Türkiye şampiyonu Can Baylav, 7 puan ile Türkiye altıncısı oldu. Dereceye giren sporculara şampiyonanın ardından kupa ve madalyaları verildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817