Doğruluk, Dürüstlük Ve Ahlak Sadece Sözle Savunulmaz.!

Kamunun hakkını savunsun diye seçtiklerimiz;

Kamunun hakkını yemeye başladı.!

Siyasetin iki çeşit olanı vardır:

Birincisi; ahlaklı yapılanı…

İkincisi; ahlaksız yapılanı…

Bu iki unsura özellikle seçilmişlerin uyup uymadıkları her zaman dikkat edilmiştir. Muhtardan en tepeye kadar.

Arada artık kim ya da kimler varsa seçilmişlikler nezdinde önce ahlak sorgulanır. Bu konuda en küçük bir zaaf gösterene başta millet olmak üzere herkesin ahlaki sorumlulukları vardır.

Bu sorumluluk yalnızca milletin seçtiklerinde olmaz. Aynı şekilde siyasi partilerin içinde yer alan yöneticiler de duruma müdahale etmek gibi bir sorumluluk üstlenmek zorundadır.

Malum, bir süredir CHP Körfez’li meclis üyesi Erkan Uygun hakkında bazı konuları gündemde tutuyorum. Bu arkadaş Tütünçiftlik’in en gözde yerindeki inşaat malzemeleri satan Uygunlar Ticaret firmasının sahibi…

Bu arkadaş bir prefabrik yapıda iş yerini işletiyor. Bu prefabrik de bir arazi üzerine konuşlandırılmış fakat bu kurallara aykırı şekilde yapılmış. Vatandaşın kaldırımına resmen çökmüş. Hak ve hukuk ihlali yapmış. Devletin ve milletin hakkının olduğu kaldırıma adeta ‘Burası artık benim’ der gibi çökmüş. Yapı prefabrik olduğu için iskan da alamıyor. İskan alamadığı için de ruhsat alamıyor.

Yani o hemen her meclis toplantısında “dürüstlükten”, “ahlaktan” söz eden Erkan efendi, iskansız ve ruhsatsız iş yerini kanunu ve yasalar önünde açıkça kaçak olarak işletiyor.

Tabi bu arkadaş yalnızca Körfez Belediyesi’nin değil, aynı zamanda Körfez Ticaret Odası’nın da meclis üyesi. Yani o kadar çok göz yuman var ki…

Ayrıca bu Erkan Uygun denilen çifte kavrulmuş meclis üyesi, o meşhur prefabrik dükkanının yanında bulunan Körfez Belediyesi’ne ait toplam 18 metrekarelik yeri de halsiz habersiz çevirmiş. Malzemelerini oraya koymuş. Yani vatandaşın kaldırımına çöktüğü yetmemiş, devletin ve milletin arazisine de göz dikmiş.

Ve Körfez’deki bu zulüm yaklaşık 20 yıldır devam ediyor…

Arkadaş bir kişi de çıkıp dememiş ki, “Aga bu iş nedir?”

Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt’ten beklerdim ki; çıksın kendi arkadaşı olan meclis üyesinin yaptığı bir hatasında koyduğu iradeyi CHP’li Erkan Uygun için de koysun.

O AK Partili meclis üyesi, hurda denilerek atılacak çitleri arazisine götürdüğü için Söğüt dahil herkesin hedefi olmuştu.

Zaten bu Erkan Uygun adam hakkında canlı yayınlarda televizyon televizyon dolaşıp kötü bir hurda tel çit için “Hırsız” deyip duruyordu.

O kadar baskıya dayanamayıp belediye ile ilgili tüm görevlerinden istifa etmek zorunda kalmıştı.

Başkan Şener Söğüt ekibiyle dürüst ve namuslu bir yönetim sergiliyor. Olaylar karşısında gösterdiği tavrından bunu net olarak görebiliyoruz. Bilerek bir yanlışın içinde olmaz. Yanlış yapanada müsade etmez.

Şimdi bizler kamuoyu ve Körfez vicdanını temsilen soruyoruz:

“Açıkça halkın kaldırımına gasp eden, Körfez Belediyesi’nin 18 metrekarelik yerine çöken, iskansız, ruhsatsız kaçak iş yeri işleten Erkan Uygun’a yerel idare tarafından bir yaptırım uygulanacak mı?”

Bu adamın muhalefet etmesinden mi çekiniyorsunuz?

Bütün doğrular ortadayken bu zamana kadar neden bir iş yapılmaz?

Zabıta böyle durumda görevlendirilmeyecek de ne zaman görevlendirilecek?

Buraya kadarki kısım Körfez Belediyesi’ni ilgilendiriyordu. Tabi bir de bireysel karar olmalı. İstifa da bir erdemdir.

Hatanızı kabul etmektir. Her şey ortadayken, belgeler bir bir yayınlanırken bakalım Erkan Uygun ne yapacak?

Hani o her meclis toplantısında “doğruluk”, “dürüstlük” ve “ahlak” diyerek ahkam kesen Erkan Efendi, bakalım, vatandaşın kaldırımına, belediyenin ve milletin 18 metrekarelik arazisine çökmesinin ortaya çıkması sonrasında görevlerinden istifa edecek mi?

O erdemi gösterebilecek mi?

Ben şahsen zannetmiyorum. O yüzden Körfez Belediyesi’ni göreve davet ediyorum.

AK Partili meclis üyesine yaptığınız baskıyı neden Erkan Uygun’a yapamıyorsunuz?

Bu adamı koruyan muhalefet meclis üyesi olması mı?

Doğru ya, adam her yerde “Ben muhalefet ettiğim için üzerime geliyorlar” demiyor mu?

Belediye yönetimi de belki bu yüzden çekingen duruyordur.

Tabi bu işin bir de örgüt tarafı var.

Daha önce yaptığım bir yorumda CHP İlçe Örgütü’nün de Erkan Uygun’dan artık usandığını, hatta belediye başkanı Şener Söğüt’ün üzerine yürüdüğü o gayriahlaki görüntülerden sonra Uygun’un istifasını istediklerini yazmıştım.

Her ne kadar onlar aksini söyleyip bana yanıt verse de ben sözlerimin arkasındayım. Bunun için gerekçelerim ve çok özel bilgilerim de var.

Ve bu bilgiler Erkan Uygun’un duymasını istemeyeceğiniz kat’i bilgiler…

Bunlar benim konum değil şimdilik. Fakat merak etmiyor değilim. CHP’nin Körfez İlçe Örgütü ve başkanları Bülent Yıldız…

Bu konuda neden kayıtsız şartsız susmayı tercih ediyor.

Çıkın, bir şeyler söyleyin.

Ya adamınızı göstermelik de olsa savunun, bilgilere ve belgelere rağmen, yani her şey ortadayken “Adamımız iyidir” deyin.

Ya da adamınızı “İstifa ettirin”…

Onları da anlıyorum. Çok zor bir karar. Ancak kabul etmek gerekir ki; “doğruluk”, “dürüstlük” ve “ahlak” sadece sözle savunulmaz.!

Bu evrensel kurallara ne kadar bağlısınız, bütün Körfez merak içinde bekliyor…

Haydi bakalım görelim sizi.!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817