banner2779
banner2752
banner2750

Doğum izni 6 ay oluyor
Doğum iznini 24 aya kadar çıkartacak çalışmalarda sona gelindi. Konuyla ilgili yasa tasarısı önümüzdeki hafta Bakanlar Kurulu'na sevk aşamasına gelecek, tatile girmeden önce Meclis'e de gönderilecek. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, doğum izni ile ilgili yasa tasarısının önümüzdeki hafta Bakanlar Kurulu'na sevk aşamasına geleceğini açıkladı. 

YAKINDA YASALAŞIYOR 
Çalışma ve Sosyal Güvenlik, Maliye, Kalkınma ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlıkları'nın yoğun bir şekilde çalıştığını belirten Şahin, şöyle devam etti: "Bu konuda önce uzmanlar çalıştı. Herkes kendi bakanlığının görüşünü masaya koydu. Şu anda Kalkınma Bakanlığı Müsteşarı başkanlığında diğer müsteşarlarımız görüşme aşamasında. Onlar gelen bilgileri süzerek, kendi yerli modelimizi ve kendi hedefimize ulaşmak için yapılması gereken çalışmaları tamamlayacak. Üçüncü aşamada da Başbakan Yardımcımız Ali Babacan başkanlığında biz toplanarak Başbakanımız'a ve Bakanlar Kurulu'na sunulacak aşamaya getireceğiz. Şu an ilk aşama bitti, ikinci aşama bu hafta tamamlanacak. Meclis kapanmadan biz bunu parlamentoya gönderecek şekilde çalışmamızı yapmış olacağız." Şu anda 4 ay olan doğum izninin 6 aya (24 hafta) çıkartılması öngörülüyor. Yasaya son şekli ekonomi bakanlarının yapacağı toplantılarda verilecek. 

BABALARA DA MÜJDE GELİYOR
Tasarıda babalar için de düzenlemeler yer alıyor. Babaların 3 gün olan babalık izninin artırılması gündemde.  
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751