banner2827
banner2818
banner2819
banner2821
banner2820

DOĞUSEL; “DENİZCİLİK ÜLKEYİ KALKINDIRIR"

Deniz Ticaret Odası Kocaeli Temsilcisi Vedat Doğusel, yaptığı açıklamada Kocaeli’nin Liman Kenti olduğunu ve buna göre yatırımların yapılmasıyla kalkınacağını söyledi. Doğusel, Denizcilik üzerine yatırım yapan ülkelerin kalkındığını ve imkanların sınırsız olduğunu söyledi.

Vedat Doğusel, basın toplantısı yaparak verdiği açıklamada, Kocaeli ve ülkemizde ki denizcilik hakkında görsel bilgi verdikten sonra, “Aile olarak 3 nesildir denizcilik sektöründeyiz ve 63. Yılımızı kutluyoruz. Kocaeli denizci bir kenttir ama denizcilik buradan başlamadığı için sonradan bu sektöre dahil olmuştur. 13 bin 500 denizci taciri var ve 48 komite bu alanda görev yapıyor. Kocaeli Denizci bir kent ve Türkiye’nin de dörtte biridir. Çin denizcilikte gümbür gümbür geliyor, 5 bin yıllık bir kültüre sahipler. Her kes denizlere sahip çıkmalı, organik olarak beslenmeyen bir sektör ayakta kalamaz. İlk önce denizci olmalıyız. Geliri komple deniz olan bir ülkeyi kimse tutamaz, deniz sonsuz ve yenilenen ürünlerle dolu” dedi.

Doğusel açıklamasının devamında gelişmeye devam eden Deniz Ticaret Odası hakkında da bilgiler vererek, “Üye sayısını arttıracağız, Kocaeli’yi deniz kenti yapmak ve odayı kurmak için çalışacağız. Ardından da bir denizcilik müzesi açacağız. İnternet alt yapı sistemi oluşturarak, iş arayan ve personel arayan denizcilerle tacirleri buluşturacağız. Kocaeli’nde 34 liman var ve liman kenti olamaya çok uygun. Denizcilik sektöründe yatırım ve tanıtım yeterli değil, su altı hokeyinde dünya birincisi olundu kimsenin haberi yok. 79 tersanemiz var ve yarısı iş yapıyor, dünyada ki diğer tersaneler dolu iş yetiştiremiyorlar. Kndimize bir uzak noktayı hedef olarak çizmeli ve buraya ulaştıktan sonra yeni hedef belirlemeliyiz. Biz şu anda 100 yıl sonrasının stratejik planlarını hazırlıyoruz” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817

banner2823

banner2822

banner2824

banner2825

banner2826