banner2827
banner2818
banner2819
banner2821
banner2820

Doğusundan Batısına Kartepe Boyanıyor

D-100 karayolu Köseköy ile Eşme arasında yola cepheli yapılarda dış cephe boyaması ilgili “Güzel Evim Güzel Kentim” adlı projesi kapsamında Kartepe doğusundan batısına boyanacak. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık ve Ak Parti Kartepe İlçe Başkanı Hasan Kandaz projenin startını Eşme’de düzenlenen programda ilk fırçayı sürerek verdiler.

 

Kartepe Belediyesi olarak Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile işbirliği yaparak geliştirdiği “Güzel Evim Güzel Kentim” projesi kapsamında kentin önemli geçiş güzergahı olan D-100 karayolu üzerinde bulunan yapıların görsel görünümünün iyileştirilmesi ve bir bütünlük sağlanması amacıyla hazırladığı projenin uygulanması Eşme’de düzenlenen törenle start aldı. Eşme Işıklar mevkii D-100 kenarında düzenlenen tören Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık’ın ev sahipliğinde gerçekleşti. Törende Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Gökmen Mengüç, Ak Parti Kartepe İlçe Başkanı Hasan Kandaz, Kartepe Belediye Başkan aday adayları, il genel ve belediye meclis üyeleri, daire müdürleri, sivil toplum örgütü ve siyasi parti temsilcileri, Eşme’nin muhtarları ve bölge halkı hazır bulundu.

 

Törende Kartepe Belediyesi Plan ve Proje Müdürü Ferda Şahin, proje hakkında detay bilgiler aktardı. Şahin, “Proje alanı Eşme-Köseköy D-100 karayoluna cepheli 19 kilometre uzunluğundaki alan içinde 240 yapıyı kapsamaktadır. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Estetik Kurulu tarafından hazırlatılan projede 53 bin metrekare yüzey alanı için gerekli 16.7 ton boya Büyükşehir Belediyesi’nden bedelsiz temin edilmiştir. 8 farklı rengin kullanılacağı çalışma çerçevesinde yapıların mantolamasını vatandaş yaptığı takdirde Kartepe Belediyesi de boya işçiliğini bedelsiz karşılayacak” dedi.

  

Ak Parti Belediyeciliğinin ve üçlü olsun güçlü olsun sloganıyla gerçekleşen çalışmalardan bir yenisini daha yaptıklarına dikkat çeken Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, “Bu proje ile yapılara sadece güzellik sağlamakla sınırlı kalmamış olacağız. Aynı  zamanda binaların görsel güzelliği yanında binaların ömrünü uzatacak, yazın fazla ısınmasını, kışın da fazla soğumasını önleyecek önemli bir çalışma olacak. Yalıtımsız veya boyasız binalar hem güzelleşecek hem de dayanıklılığı arttırılarak; bu yıpranma ve eskime önlenerek hem aile ekonomisine hem de milli ekonomiye katkı sağlayacak” dedi.

 

Medeniyet yürüyüşümüz devam ediyor diyen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da, “Bu kent için ne yapmak gerekiyorsa ortak akılla bir bir bunları gerçekleştireceğiz. Bu proje ile de kentin değeri artacak. Esnafımıza, halkımıza maddi ve manevi katkılarını hep beraber göreceğiz. Estetik çalışmalara herkesin destek olacağına inanıyorum. Biz önde, öncü ve örnek olmak için bunları yapıyoruz. Türkiye’nin en güzel şehirlerinden biri olacağız. Temiz, nezih ve sağlıklı olan binalarla geleceğe yürüyoruz. 10 yıldır nerede bir eksiklik varsa nerede ihtiyaç varsa giderip tamamlamaktayız. Dün olduğu gibi bugün de medeniyet yürüyüşümüz devam ediyor” dedi.

 

Konuşmalar ardından başkanlar ilk fırçayı duvarlara sürerek  “Güzel Evim Güzel Kentim” Projesi kapsamında D-100 karayoluna cepheli Köseköy ile Eşme arasında yer alan konut ve işyerlerine görsel görünümü iyileştirilmesinin startını verdiler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817

banner2823

banner2822

banner2824

banner2825

banner2826