DOKTOR ADAYLARINDAN İLK YARDIM DERSİ
  

Geleceğin doktorlarını yetiştiren Kocaeli Üniversitesi(KOÜ) Tıp Fakültesi öğrencilerini sadece tıbbı konularda değil sosyal sorumluluk projelerinde de eğiterek geleceğe hazırlıyor. İlk yardım konusunda farkındalık yaratmak için toplumsal sorumluluk projesi hazırlayan KOÜ Tıp Fakültesi 1. Sınıf öğrencileri Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları(KO-MEK) kursiyerlerine ilk yardım konusunda eğitim verdi. İlk yardım konusunda en kısa sürede yapılması gereken doğrular ve yapılması gereken yanlışları KO-MEK kursiyerlerine anlatan geleceğin doktorları, kursiyerler tarafından dikkatlice dinlendi.

 

KALP MASAJI ANLATILDI

KO-MEK Leyla Atakan Kurs Merkezi Çok Amaçlı Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen ilk yardım seminerinde öğrencilerden Elif Sönmez kalp masajı ve yapay solunum, Didar Kırıcı solunum tıkanmasında ilk yardım, Aslı Ayşegül Aslantaş kanamalar ve burkulmalar, Rüveyda Eraslan yanıklar ve göze yabancı cisim kaçması, Selin Uyar ateş, havale ve sıcak çarpması, Deniz Özhan Ay kan şekeri düşüklüğü, Ayşen Yüksel ishal hastalıklarında yapılması gerekenler, Rümeysa Hilal Gürsel arı sokması ve kedi köpek ısırması, Nadir Hasanzade temel yaşam desteği uygulama konularında ilk yardım dersi verdi. Enise Taşır, Erkut Talay, Abdullah Tunç, Muhammet Mustafa Kılıç, Ayşenur Tak, Muhammed Abuzeyda ise teknik ekipte yer alan öğrenciler oldu. Hastaya kalp masajı ve suni tenefüsün nasıl yapılması gerektiğini görsel bir şekilde kursiyerlere aktaran öğrenciler kalp masajının doğru bölgeye ve doğru sayıda yapılması gerektiğini ifade etti. Çocuklarda ilk yardımın önemine dikkat çeken Didar Kırıcı, çocuklarda tıkanma sonucunda dikkatli bir şekilde el üzerine alınarak sırt ve göğüs kafesi ortasına orantılı şekilde 5 er defa ayrı ayrı vurulması gerektiğini belirtti.

 

‘’TOPLUMSAL PROJELERDEN MUTLUYUZ’’

KOÜ Tıp Fakültesi’nde öğretim görevlisi ve aynı zamanda öğrencilerden sorumlu olarak projeye katılan Prof. Dr. Fethiye Kolaylı ise açıklamasında,

‘’Her yıl Tıp Fakültesi 1. Sınıf öğrencilerine gruplar oluşturarak her birine toplumsal duyarlılık projesi veriyoruz. Benim grubum ilk yardım konusunda farkındalık oluşturmak için bir çalışma gerçekleştiriyor’’ dedi. Kolaylı, özellikle KO-MEK’te eğitim alan kursiyerlerle birlikte olmak istediklerini belirtti. Tıp Fakültesi olarak farklı projeler yapmakta olduklarını ifade eden Kolaylı, ‘’Bu toplumsal projelerden mutluyuz, çok güzel sonuçlar alıyoruz’’ dedi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817