Doktor ekmekler Pakmaya tarafından geliştirilen Unla yapılan ekmekler hastalıklara bire bir.
 Pakmaya tarafından yapılan çalışmalarla geliştirilen, tamamen katkısız ve hastalıklara bire bir olan bitkilerle karıştırılarak yapılan ekmekler, her bir çeşidi vucuda faydalı oluyor. Doktor gibi hastalıkları tedavi edip, vücut direncini arttıran ekmekler, Derince 60 Evler’de yeni hizmete geçen Yetişal Unlu Mamüller Fırını’nda satılmaya başladı.

Pakmaya Bölge Sorumlusu Vadi Karlıoğlu ve Pakmaya Ustalarından Mustafa Derin tarafından bir haftalık eğitim sonrasında fırın ustaları tarafından hamura ve 10 çeşit ekmeğe dönüşen Pakmaya ununda hiçbir katkı maddesi bulunmuyor. Hastalıklara bire bir olarak bilinen ve vucuda direnç katan baharatlar ve sebzelerle desteklenen unla yapılan ekmeklerin her çeşidi ayrı bir tat, ayrı bir özellik taşıyor.

İşadamı ve fırıncı olan İsmail Hakkı Çakır’a ait Yetişal Unlu Mamüller’in Derince 60 Evler avuz Sultan Selim Mahallesi Canan Caddesi numara 24’te ki fırınında yapılıp satışına başlayan ekmekler günlük 1000 adet üretiliyor. Talebe göre bu rakamın 3 bine çıkacağı ve fırının Tütünçiftlik Ağadere Caddesi Numara 58’de ki şubede de  satılacağı belirtiliyor.

Doktor ekmekler

Yapılan ekmeklerle ilgili bilgi veren Pakmaya Ustası  Mustafa Derin, çeşitleri ve özelliklerini şu şekilde anlattı:

Dağıstan çöreği: 15 çeşit baharat karışımı ile yapılan bu ekmek, kanserle mücadele ediyor. Astım bronşit’e de iyi gelen ekmek, Karaciğeri de temizliyor.

Ege Sultanı Çöreği:İçinde, Keçi boynuzu, kuru üzüm, ay çekirdeği olan bu ekmek vücudu güçlendirip, kansızlığa ve hafıza zayıflığına iyi geliyor.

Kıbrıs Çöreği: Damla sakızı, karanfil, tarçınla beslenen ekmekte vücuda dinçlik ve güç veriyor.

Akdeniz Sebzeli ekmek:  İçinde 10 ayrı sebzenin yer aldığı ekmek tam bir vitamin deposu.

Çavdarlı Alman Ekmeği: İçinde keten tohumu olan bu ekmek, tansiyon ve şekeri dengeliyor. Ekmek ayrıca omega 3 katkılı.

Zengin Lifli ekmek: Ekmeğin bir dilimi tokluk hissi veriyor, bağırsakları çalıştırıyor, içinde lifli ürünler var.

Zeytin yağlı Cıabatta Ekmeği: İçinde zeytinyağı ve dürüm buğdayı olan ekmek tamamen doğal bir beslenme kaynağı.

Patatesli ekmek: Bu ekmek çeşidi de tam bir Anadolu ekmeği, patates unuyla yapıldı.

Fransız Bağet: Çıtır ekmeği sevenler için tercih nedeni olacak bir çeşit.

Günebakan ekmeği: Bu ekmek türü de günebakan malzemesiyle yapılan zengin besin kaynağı özelliği taşıyor.

Satılmaya başladığın andan itibaren vatandaşlar tarafından adeta kapış kapış alınan ve fiyatları 1.5 ila 4 lira arasında değişen ekmekler, Pakmaya tarafından bayilik verilen Marmara Bölgesi’nde 3 yerde üretiliyor. Sakarya’da, yarımca’da birer bayiliği olan ekmekler, Derince ve Tütünçiftlik’te Yetişal fırınlarında satılacak. Ekmeklerin yapıldığı unun, Pakmaya mühendisleri tarafından geliştirilen n’’Değirmen Projesi’’ kapsamında geliştirildiği belirtildi. Doktor ekmekler, 25 kişilik fırın personeli tarafından üretiliyor.



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817