Derince Çenedağ Mahallesi'nde oturan Dilek Utar, oğlu 3 yaşındaki oğlu Efe Fikret Utar'ın 1 ay sonra sünnet olacak olması nedeniyle yağlarını aldırmaya karar vermişti. Dilek Utar, İzmit'te özel muayenesi bulunan Estetik Plastik Rekonsrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. İ.G.'ye muayene oldu. Doktor İ.G., 13 Temmuz günü İzmit'te özel bir hastanenin ameliyathanesini kullanarak 89 kilo olan Dilek Utar'dan 6 kilo 175 gram yağ aldı. Operasyondan sonra servise alınan Dilek Utar fenalaşınca yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alınmıştı. Fakat Dilek Utar amaliyattan bir gün sonra yapılan tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.

 

HASTANEDEN AÇIKLAMA

Dilek Uyar'ın eşi Müjdat Uyar'dan çarpıcı bir iddia geldi. Müjdat Uyar'a göre, 4-5 kilo yağ alımından sonrası tehlikeli olmasına rağmen doktor fazla yağ alarak eşinin ölümüne yol açtı. Hastane yönetiminden yapılan açıklamada ise "Muayenesi olan doktor ile hasta anlaşıp hastanemizi tercih ederek hastanemizin ameliyathanesini kullanıp, operasyon yapıldı. Yapılan operasyondan sonra hasta servise alındı. Fakat hastanın durumu ağırlaşınca yoğun bakım ünitesine alındı. Burada yapılan tüm müdahalelere rağmen hasta yaşamını yitirdi. Hastanın ölüm raporunu iç kanama olarak tespit ettik. Savcının yaptığı ön otopsiden haberimiz yok" ifadeleri kullanıldı.

 

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü “17.07.2017 tarihinde yerel ve ulusal görsel ve yazılı basında yer alan 'Yağ aldırma ameliyatından 1 gün sonra öldü' haberinde yer alan Diler Utar’ın ölümü ile ilgili Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğünce soruşturma başlatılmıştır” açıklamasını yaptı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817