banner2827
banner2818
banner2819
banner2821
banner2820

DOLAR İKİ GÜNDE RESMEN ÇAKILDI
 Kritik faiz kararı öncesi doların düşmesinde küresel piyasalardaki petrol odaklı gelişmeler de önemli rol oynuyor. Dün 2,86 liranın üzerinde haftaya başlayan ve kapanışta 2,84 lira seviyelerine kadar düşen dolar, bu sabah ilk işlemlerde 2,8280 liradan alıcı buluyor. 

Petrol üreten ülkelerin arzın dondurulması için anlaşamaması sonrası dün düşen fiyatların tekrar toparlanmasıyla risk iştahında görülen iyileşme gelişmekte olan ülke para birimlerine olumlu yansırken, piyasalarda yarınki Para Politikası Kurulu toplantısına odaklı seyrin sürmesi bekleniyor.

BORSA ARTIDA

Borsa yarın gerçekleşecek olan ve analistlerin faizin üst bandında indirim beklediği Merkez Bankası Para Politikası Kurulu toplantısı öncesinde petrol fiyatlarından destek bulan uluslararası piyasalara paralel olarak pozitif bir açılış yaptı.
BIST 100 endeksi güne yüzde 0,31 artışla 86 bin 607 puandan başladı.

ALTIN DEĞER KAZANDI

Altın fiyatları Asya borsalarındaki artış ve petrol fiyatlarındaki düşüşe rağmen ABD para politikasına dair belirsizliğin devam etmesinin yatırımcılarda temkinli bir duruşa yol açmasıyla beraber bugün değer kazandı.

Spot altının ons fiyatı yaklaşık 1 dolar değer kazanarak 1,232 dolardan işlem gördü.

PİYASALARA PETROL DESTEĞİ

Asya borsaları Kuveyt'te petrol ve doğalgaz sektörü çalışanlarının başlattığı grevin artırdığı petrol fiyatlarından destek bulan Wall Street'i takip ederek yükseldi ve beş ayın zirvesine çıktı. Japonya dışındaki Asya Pasifik piyasalarını takip eden MSCI endeksi yüzde 0.7 yükseldi ve Kasım ayından bu yana en yüksek seans içi seviyeyi gördü.

Japonya Nikkei endeksi de .N225 yatırımcıların depremlerden kaynaklanan ekonomik zarara dair endişeleriyle dün yüzde 3.4 düşmesinin ardından bugün yüzde 3.5 yükseldi. Kuveyt'te petrol ve doğalgaz sektörü çalışanları, kamu sektörü ödemelerine yönelik reformların maaşlarında düşüşe ve diğer haklarında azalmaya neden olacağı gerekçesiyle greve başladı. Binlerce Kuveytlinin katıldığı eyleme yabancı çalışanlar katılmazken, grevin ne kadar süreceği konusunda bir açıklama yapılmadı.

Wall Street de petrol fiyatlarındaki toparlanmaya paralel olarak ve Disney ve Hasbro hisselerindeki artışın verdiği destekle dünü yükselişlerle kapattı.

Emtia para birimleri petroldeki toparlanmayla beraber değer kazanırken, petroldeki bu artış sonrası risk iştahının da iyileşme göstermesiyle beraber güvenli liman yen değer kaybetti. Dolar yen karşısında yüzde 0.2 artarak 109.08 yen seviyesinden işlem görürken, dün gerilediği bir haftanın en düşük seviyesi olan 107.75 yenden uzaklaşmaya devam etti.
Euro dolar karşısında yatay bir seyir izleyerek 1.1320 dolardan işlem gördü. 

kaynak: reuters

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817

banner2823

banner2822

banner2824

banner2825

banner2826