DOLARIN ATEŞİ SÖNMÜYOR
 Dolar'ın ateşi sönmüyor. Dolar bankalar arası piyasada 2 TL seviyesine çıkarak tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü!

FED depremi devam ediyor. Çarşamba gecesi ABD Merkez Bankası FED'in Temmuz ayı toplantı tutanaklarını açıklamasından sorna doların yükselişi sürüyor. Dün 1.99 TL seviyesini geçen dolar, bugün bankalar arası piyasada 2 TL'yi görerek tüm zamanların en yüksek seviyesinde ulaştı. 

ÖĞLEDEN SONRA 2 TL

Dolar-TL kuru erken saatlerde 1.99'un altına inerek 1.9875 seviyelerine geldi. Ardından sakince gerileyen kur 1.98 seviyesine yaklaştı. Bu seviyelerden tekrar toparlanan kur 1.9860 seviyelerine ulaştı. Öğleden sonra piyasada tedirginliğin bir miktar artması sonucu kur yeniden 1.99'u aştı. Sepet kur 2.3236 seviyesine ulaştı. Dolar-TL, Merkez Bankası'nın döviz satım ihalesine güçlü talep gelmesi sonrası 2.01 ile ilk kez 2 sevieysini aştı.

MERKEZ BANKASINDAN DOLAR İHALESİ 

Doların 2 TL'ye yaklaşmasının ardından Türkiye Cumhuriyeti Merkwez Bankası dün olduğu gibi bugün de 350 milyon dolarlık bir döviz satış ihalesi açtı. Geçtiğimiz günlerde Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, 2. bir açıklamaya kadar her gün para sıklaştırma politikası uygulayacaklarını belirtmişti. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817