banner2779
banner2752
banner2750

Dolgu Alanından Meyve Bahçesine

 

 

Yeşil alan miktarı ile Türkiye’ye örnek olan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, dolum sahalarını da çevre düzenleme çalışmaları ile yeşillendiriyor. Büyükşehir Belediyesi Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı, İzmit ilçesi Sepetçi Köyü’nde bulunan dolgu alanına çoğunluğu meyve ağaçlarından oluşan fidanlar dikti. Çalışması ile dolgu alanı meyve bahçesine dönüştürülürken aynı zamanda vatandaşların gezip dinlenebileceği yeni bir yeşil alan oluşturuldu.

 

SEPETÇİ DOLGU ALANI

2004 yılında Kocaeli’nin 500 bin metrekare olan yeşil alan miktarı, yapılan özverili çalışmalarla 2019 yılı itibari ile 23 milyon 489 bin 642 metrekareye çıktı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 2020 yılında da yeşil alanları çoğaltarak şehrin doğal zenginliğini arttırmak için kolları sıvadı. Bu kapsamda dolgu alanları da yeşillendirilerek vatandaşların kullanımına sunuldu. Sepetçi Dolgu Alanı da bu örnek çalışmalardan birisi oldu.

 

25 BİN METREKARE ALANA 2 BİN 790 ADET FİDAN DİKİLDİ

Sepetçi Dolgu Alanı’nda fidan dikimi öncesinde toprak serimi yapıldı. Fidan dikimleri dolgu alanın şuana kadar birinci ve ikinci etabında gerçekleştirildi. Çalışmalar kapsamında Akasya, Akçaağaç, Akçaağaç, Armut, Ayva, Ceviz, Dişbudak, Dut, Erik, Gürgen, Hurma, Hünnap, İncir, Kayısı, Kiraz, Koca Yemiş, Meşe, Muşmula, Akçaağaç Negunda, Ters Dut, Toros Sediri, Trabzon Hurması, Üvez ve Vişne türlerinde 2 bin 790 adet fidan dikildi.

 

3. ETABA 250 ADET FİDAN DİKİLECEK

Etaplar halinde yapılan ağaçlandırma çalışmaları, 3. Etapla devam edecek. Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı ekipleri, 8 bin metrekare alana sahip bu alana 250 adet Çınar ve Ihlamur türlerinde fidan dikecek. Yapılan ağaçlandırma çalışması ile eski dolgu alanın daha düzenli ve doğal bir görünüme kavuşturulması sağlanacak.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751