Dört Yılda Derince’nin Köylerine Hizmet Yağdı

İshakçılar Projelerin Merkezi Oldu

Hizmete sunduğu projelerle Derince’yi örnek kent haline getiren Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut, çalışmalarını sadece ilçe merkezi ile sınırlı tutmayarak dört yıllık süreçte köylere de çok önemli kalıcı eserler kazandırdı. Büyükşehir Belediyesi ve Derince Belediyesi’nin iş birliğiyle gerçekleştirilen çalışmalarla Derince’nin 7 yeni mahallesi Çavuşlu, Geredeli, Karagöllü, Kaşıkçı, Tahtalı, Terziler ve Toylar’ın merkezi olan İshakçılar, projelerin adeta merkez üssü oldu. İlk etapta gerçekleşen altyapı çalışmalarının ardından yolların yenilendiği Derince’nin köylerine sonrasında birbirinden önemli projeler kazandırıldı.

Kültür Merkezi İnşa Edildi

Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut’un özel önem verdiği ve örnek köy olarak nitelenen İshakçılar’a ilk olarak bölge halkının faydalandığı bünyesinde 300 kişi kapasiteli düğün salonunun da bulunduğu kültür merkezi yapıldı. Bölge için çok önemli bir kazanım olan İshakçılar Kültür Merkezi’nde düğün, nişan ve sünnet gibi cemiyetlerin yanı sıra vatandaşlara çeşitli kurs imkanları da sağlanıyor. Kültür Merkezi’nin ardından İshakçılar’a kazandırılan ikinci proje ise Spor Kompleksi oldu. Jandarma Komutanlığı’nın karşısındaki alana yapılan halı saha kompleksi ile birlikte artık köylerde spor yapmak isteyenlerin kent merkezine gitme zorunluluğu ortadan kalkmış oldu.

Türkiye’ye Örnek Proje Er Meydanı

Derince’nin spor alanında da marka kent olması için yoğun çaba harcayan Başkan Bulut’un İshakçılar’a kazandırdığı bir diğer önemli proje ise Er Meydanı oldu. Türkiye genelinde güreş sporu alanında örnek olan Er Meydanı, bin 570 m2’lik alan üzerine inşa edildi. 5 bin seyirci kapasitesi ile güreş severlere müsabakaları takip edebilecekleri keyifli bir seyir ortamı sunacak olan Er Meydanı, aynı bölgede hizmete sunulan Spor Kompleksi ile bütünlük oluşturuyor. Eylül ayında yapılacak olan Taşköprü Hasat Sonu Festivali ve Yağlı Güreşleri ile açılışı gerçekleştirilecek olan Er Meydanı, güreş severleri en güzel şekilde ağırlayacak.

Dümbüldek Suyu Şifa Dağıtıyor

Başkan Bulut’un Derince’ye kazandırılması noktasında üzerinde önemle durduğu Dümbüldek Suyu mevkii, bu süreçte yapılan çalışmalarla yenilendi ve modernize edildi. Kocaeli Büyükşehir ve Derince belediyeleri, ilk olarak bölgeye 2 adet trafo, 3 km enerji nakil hattı ve aydınlatma sistemi kurdu. Enerji hatlarının çekilmesinin ardından, yenileme çalışmalarının başladığı Dümbüldek Pınarı Mesire Alanı’na otopark, kır kahvesi, mescit, bay ve bayan tuvaletleri inşa edildi. Ormanlık alan içerisinde patika yolların da düzenlendiği mesire alanında, suyun toplanması için depo ve çeşme yapıldı. Karagöllü Mahallesi’nde yer alan ve böbrek taşlarından tansiyon rahatsızlığına kadar birçok hastalığa ilaç olan Dümbüldek Suyu, vatandaşlara şifa dağıtmaya devam ediyor.

Rıza Bey Konağı Yeniden Canlanıyor

Derince’nin köylerine yapılan hizmetler bunlarla da sınırlı kalmadı ve son olarak bölgede yer alan Beş Divanlı Rıza Bey Konağı’nın aslına uygun olarak yeniden inşası gerçekleştiriliyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan çalışmalar ile Tahtalı Mahallesi’nde yer alan Beş Divanlı Rıza Bey Konağı, tüm güzelliği ile yeniden ortaya çıkıyor. Milli mücadele yıllarında karargah olarak kullanılan Beş Divanlı Rıza Bey Konağı, iki kattan oluşuyor. Konak, 1999’da yaşanan Marmara Depremi’ne kadar konut olarak işlev görmüş, depremden sonra boşaltılmış ve günümüze kadar kullanılmamıştı. Dört cepheli olan yapı; ahır ve samanlığın olduğu zemin kat kısmı 109 metrekare, birinci kat 109 metrekare olmak üzere toplam 218 metrekare ölçülerinden oluşmakta.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817