DSP'de Sular ısınıyor
DSP Genel Başkanlığı için adaylığını açıklayan eski parti meclisi üyesi Emrah Konuralp önce ki akşam kendisini destekleyen partililerle bir araya geldi. İl binasında gerçekleşen ziyarete İl Başkanı Selman Gürpınar katılmadı. Burada kendisini destekleyen partililere seslenen Konuralp, “Önümüzdeki süreçte daha güçlü olmak için örgütün çağrısına cevap verdik ve Kocaeli’ni ziyarete geldik” dedi. İlk olarak Gezi Parkı olaylarına değinen Konuralp 29 Mayıs tarihinin Türk siyaseti için yeni bir sayfa olduğunu söyledi. Bu tarihte daha önce Türkiye’de eşine rastlanmayan bir halk direnişi başladığını belirten Konuralp, “Bu olay park direnişi olarak ortaya çıktı ama İstanbul’u aştı” dedi.
 
HALKLA İNATLAŞILMAZ
Türk toplumunun sokaklara çıkarak yeni bir arayış içine girdiğini gösterdiğini ifade eden Konuralp, “Bu sürecin öncülüğünü Atatürk’ün geleceği emanet ettiği gençler üstlenmiştir” dedi. DSP’nin kimseye diyet borcu olmayan bir parti olduğunu aktaran Konuralp, “DSP Kurtuluş Savaşı kahramanları dışında tek bir kahramanın kurduğu partidir. DSP’de özgürlüğün işlediği günleri biz başlatacağız. Partideki çekişmeler gençlerin ortaya koyduğu bu irade ile son bulacaktır. DSP’yi iktidara taşımak için bu yola baş koyduk” şeklinde konuştu. Daha sonra yeniden Gezi Parkı olaylarına değinen Kanouralp halkla inatlaşarak siyaset yapılamayacağını ifade etti.
 
KENDİ RÜZGARINI ESTİREN DSP
 Baskıcı iktidarın halka zulüm ettiğini, bu zulümüm panzehirinin ise DSP olacağını söyleyen Konuralp, “Başbakan Türk milliyetçiliğini ayaklar altına almakla övünmüştür” dedi. DSP Genel Başkanı olduğu takdirde mazbatayı alır almaz emeğin Başkenti Zonguldak’tan Ankara’ya bir yürüyüş düzenleyeceğini belirten Konuralp, “İster beş kişi ister 10 kişi olsun 4 Temmuz’da bu yürüyüşü yapacağım. Yeter ki DSP üzerindeki ölü toprağını atsın” dedi. Öte yandan kendisine rakip olması beklenen mevcut Genel Başkan Masum Türker’e gönderme yapan Konuralp, “Siyaset rüzgarı merkezden eser. Önümüzdeki süreçte kimsenin peşine takılmayan, kendi rüzgarını estiren bir DSP yaratacağız” dedi.
 
HOŞGÖRÜ GÖSTERMELİLER
Açıklamasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Konuralp iki adaylı kongrenin örgüte zarar vermeyeceğini dile getirdi. İki kardeş kavga ettiğinde büyüklerin araya girdiğini ancak bu sefer durumun tersine döneceğini kaydeden Kanuralp, “Barış ve kucaklaşmayı gençler sağlayacak. Bütün demokratik sol partililer kazanmak zorundayız. Demokrasilerde mücadele ayrımcılık olarak görülmemeli. Biz enerjimizle bayrağı daha ileri taşıyacağız. Demokrasiyi özümseyememiş il başkanlarının bu bayrağı ileri taşıma şansı yoktur. Biz mevcut il başkanlarımız ile yola devam edeceğiz. Bizi desteklemeseler de hoşgörü göstermeliler” şeklinde konuştu. 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817