banner2752
banner2750
banner2776

Duayen gazetecilerden Kitap Fuarına Tam Not

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği 12. Kocaeli Kitap Fuarı, 14 Mayıs’tan bu yana yayınevleri, sahaflar ve STK’ların stantlarının yanı sıra söyleşiler ve çeşitli etkinliklerle devam ediyor. Türkiye’nin önde gelen duayen gazetecileri de Kocaeli Kitap Fuarına ayrı bir önem gösteriyor. Fuarı ziyaret eden ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın ile bir araya gelen duayen gazeteciler Zafer Şahin, Ali Eyüboğlu, Turgay Güler ve Hakan Çelik, Kocaeli Kitap Fuarına tam not verdi.

BAŞKAN BÜYÜKAKIN MİSAFİR ETTİ

Gazeteci, yazar ve tv yorumcuları Zafer Şahin, Ali Eyüboğlu, Hakan Çelik ve Turgay Güler, 12. Kocaeli Kitap Fuarı’nda Başkan Büyükakın’ın misafiri oldu. Başkan Büyükakın ile beraber fuarı gezen, Kitap Fuarı’na ve fuarın düzenlendiği Kongre Merkezi’ne hayran kalan duayen gazeteciler, fuara tam not verdi. Başkan Büyükakın ile stantları dolaşan usta gazeteciler, eski bir boru fabrikasından endüstriyel dönüşümle Kongre Merkezine dönüşen alanla ilgili de bilgi aldı.

EYÜBOĞLU: MÜTHİŞ KALABALIKTI

Duayen gazetecilerden Ali Eyüboğlu, fuarı Başkan Büyükakın ile dolaştıktan sonra duygularını paylaştı. Kitap Fuarını çok beğendiğini dile getiren ve köşe yazısında da bunu dile getiren Eyüboğlu, ‘’Kitap fuarını 11 yılda toplamda 5.5 milyon insanın gezmesi kitapseverlerin nezdinde Kocaeli Kitap Fuarı’nın önemli bir yer edindiğinin göstergesi. Fuar müthiş kalabalıktı. Kitap Fuarı’nı gezmeye gelenlerin çoğu öğrenciydi. Kocaeli Kitap Fuarı, Türkiye’de insanlar kitap okumuyor algısını yıkıyor’’ dedi.

ÇELİK: BÜYÜK KÜLTÜR BULUŞMASI

Sosyal medya hesabından "Kocaeli kitap zenginliğinde İstanbul’la yarışıyor" paylaşımını yapan gazeteci Hakan Çelik, köşe yazısında sanayi kenti olarak bilinen Kocaeli’nin aslında mavi bayraklı plajları ve kültürel değerleriyle bir doğa ve turizm kenti olduğuna vurgu yaptı. Büyükşehir’in deniz kirliliğini önlemek amaçlı kullandığı deniz uçağına da değinen Çelik, ‘‘12. Kocaeli Kitap Fuarı, Türkiye’nin ziyaretçi sayısı, etkinlik ve katılımcı açısından en büyük kitap fuarı. Şehrin yakın geçmişindeki endüstriyel kültür mirası korunarak modern ve büyük bir mekâna dönüştürülmüş. Fuarı geçen 11 yılda toplam 5.5 milyon kişi ziyaret etmiş; bu yönüyle dünyanın da en büyük kültür buluşmalarından biri niteliğinde. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen fuarda yayıncılardan herhangi bir stant kirası istenmiyor. Fuara giriş ve otopark da ücretsiz’’ yorumunu yaptı.

GÜLER: KİTAP FUARI MUHTEŞEM

Kocaeli Kitap Fuarını ziyaret eden ve yayınevi standında bir süre kitaplarını da imzalayan usta gazeteci ve tv yapımcısı Turgay Güler de, fuarla ilgili olumlu düşüncelerini paylaştı. Güler, ‘’12 Kocaeli Kitap Fuarı muhteşem. Kitap fuarı, kitabı okuyucuyla buluşturmak, pandemi döneminin ardından kitaplara dokunmak, sayfalarını çevirmek, koklamak, en güzel ve en cazip olanı. Kocaeli Kitap Fuarı, bulunduğu alan itibariyle, yayınevi sayısı, nezih ve ferah yapısıyla çok beğendim. Pandemi sonrasında yayınevlerinde, yazarlarda ve okuyucularda ayrı bir coşku var’’ ifadesini kullandı.

ŞAHİN: KÜLTÜR HAYATIN RENGİ

Kitap Fuarında bir söyleşi de gerçekleştiren Zafer Şahin, programın ardından Başkan Büyükakın ile bir araya geldi. Kitap fuarının çok hareketli olduğunu ve gençlerin yoğun ilgi gösterdiğini ifade eden Şahin, ‘’Gençlerin kitaba karşı ilgisiz olduğu anlayışı vardır. Burada bu algının doğru olmadığını görüyoruz. Gençlerin ve okurların kitaplara olan ilgisi çok yoğun ve çok güzel. Kültür hayatın rengi, o nedenle Büyükşehir’in kültüre olan yatırımı ayrı bir değer taşıyor. Kocaeli ve Kocaeli’de yaşayanlar için bu çok önemli’’ açıklamasını yaptı.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2751

banner2771

banner2773

banner2772

banner2774

banner2775

banner2777

banner2680