DÜMBÜLDEK SUYU FESTİVALİ’NDE PLAKET YAĞMURU
 Kocaeli’nin şifalı olarak bilinen içme sularından olan Dümbüldek Suyu kaynağında düzenlenen ve yağmur nedeniyle kapalı alana alınan 4. Dümbüldek Suyu Festivali Karagöllü Çalköy Camii bahçesinde yapıldı. Karagöllü Muhtarlığı ve Gebze Taşköprülüler derneği tarafından organize edilen Dümbüldek Suyu Festivali’nde, festivale ve derneklere destek veren 26 işadamına ve firmaya plaket verildi.

Köy Muhtarı Nevzat Şentürk’ün ev sahipliği yaptığı festivalde, köy hanımları evlerinde yaptıkları mancarlı pide, peynirli pide, lokma ve lokumları konuklara ikram ettiler. Programın sunuculuğunu yapan Gebze Taşköprülüler Dernek Başkanı Ali Osman Kılcan, tek tek anons ederek katkı sağlayan 26 işadamı, esnaf ve firmaya teşekkür plaketi sundu.

Konuklara, evlerde hazırlanan ikramın yanısıra, etli pilav, tatlı ve ayran da sunulurken, yapılan konuşmalarla Dümbüldek Suyu’nun ve bölgenin tarihçesi, su kaynağının sağlığa etkileri anlatıldı. Festival, ikramların öncesinde Kur’an tilaveti ile başladı ve sonrasında da toplu olarak dualarla bitirildi. Festival kapsamında yapılacağı duyurulan ve olumsuz hava koşulları nedeniyle ertelenen Dümbüldek Dede Türbe yürüyüşünün seneye yapılacağı belirtildi.

Böbrek dostu

Bölgeyi çok iyi tanıyan Körfez Muhtarlar Dernek Başkanı Yusuf Yanar, daha önce paralı hale getirilen su kaynağının, uzun mücadele sonrasında ücretsiz hale getirildiğini belirterek, ‘’Bu kaynaktan akan su böbrek taşı, kum dökme gibi rahatsızlıklara bire geliyor. Çok uzaklardan sırf bu suyu almak için gelen vatandaşlar var. Bu nedenle bölgenin bakıma ve tanıtıma ihtiyacı var. Daha önce bazı şahıslar tarafından parayla satılan suyumuz şu anda ücretsiz. Kaplarıyla gelen vatandaşlar şifa niyetiyle suyumuzu alıp, kullanıyorlar’’ dedi.




Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817