DUMLUPINAR’A SPOR VE REKREASYON ALANI
  

Yoğun katılım yaşandı

 

Derince Kent Koseyi’nin geçtiğimiz ay Erzurumular Derneği’nde organize ettiği değerlendirme toplantısı bu kez Marmara Mardinliler Derneği ev sahipliğinde gerçekleşen programla devam etti. Toplantıya Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut, Kocaeli Kent Konseyi Başkanı Abdullah Köktürk, Kocaeli Kent Konseyi Genel Sekreteri Gültekin Görüm, Derince Kent Konseyi Başkanı Hasan Malo, Marmara Mardinliler Dernek Başkanı Ekrem Güneri, ilçedeki dernek başkanları, mahalle muhtarları, kent konseyi yöneticileri ve belediye meclis üyeleri katıldı. Gerçekleşen değerlendirme programında Başkan Bulut, dernek başkanlarıyla çeşitli konularda istişarede bulunurken yapılan ve yapılacak olan projelerle ilgili de bilgi verdi.

 

Güneri teşekkür etti

 

Marmara Mardinliler Derneği’nde organize edilen programda konuklara içli köfte ve çiğ köfte ikramında bulunulurken açılış konuşmasını dernek başkanı Ekrem Güneri yaptı. Güneri, konuklara katılımlarından dolayı teşekkür etti. Derince Kent Konseyi Başkanı Hasan Malo ise konuşmasında birlik ve beraberlik vurgusu yaparak toplantıların her ay farklı bir dernekte yapılacağını söyledi. Toplantıda ayrıca Kocaeli Kent Konseyi Başkanı Abdullah Köktürk ve Kocaeli Kent Konseyi Genel Sekreteri Gültekin Görüm de davetlilere hitap ederek yapılan organizasyonun önemine vurgu yaptı.

 

Çalışmalar devam ediyor

 

İlçe halkına hizmet etme noktasında önemli çalışmalara imza atacaklarını belirten Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut, “Mahallelerimizi birbirine bağlayacak 20 metrelik yol ve viyadük projemiz tüm hızıyla ilerliyor. Yakın zamanda viyadük tamamlanarak halkımızın hizmetine açılacak. Ayrıca inşaat çalışmaları devam eden yüzme havuzu projemiz de tamamlanarak kullanıma açılacak. Bunun yanında otoban bağlantı projemiz için çalışmalarımız devam ediyor. Kamulaştırma işlemlerinin sona ermesinin ardından projemizin yapımına başlayacağız” dedi.

 

Güzel bir alan haline gelecek

 

Derince ve Körfez ilçelerini ilgilendiren sanayi sitesi projesi hakkında da bilgilendirmede bulunan Başkan Bulut, “Sanayi sitesi projemizi Kocaeli Büyükşehir Belediyemiz üstlendi. Büyükşehir Belediyemiz bu projeyi hayata geçirerek Derince ve Körfez ilçelerinde farklı bölgelerde bulunan sanayi esnaflarımızı bir araya getirecek” dedi. Dumlupınar Mahallesi’nde yapılması planlanan spor ve rekreasyon alanıyla ilgili açıklama yapan Başkan Bulut, “Dumlupınar Mahallesi’nde yapacağımız proje içerisinde bisiklet yolları, piknik alanları, spor tesisleri, tenis kortları, yürüyüş ve dinlenme alanları yer alacak. Ayrıca Kadırga alanı olarak bilinen mesire alanında da önemli bir çalışmaya imza atmayı planlıyoruz. Burayı içinde sporcu kampları, yaşlıların konaklama evleri, sosyal tesislerin olduğu sosyal kültürel faaliyetlerin gerçekleşeceği güzel bir alan haline getireceğiz” diye belirtti.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817