banner2752
banner2750
banner2776

   DÜNYA, 23 NİSAN’I KOCAELİ’DE YAŞADI

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği 23 Nisan Uluslararası Çocuk Eğitim ve Eğlence Fuarı, Atatürk Spor Salonu’nda düzenlenen ‘’Gala Programı’’ ile son buldu. 3 gün boyunca birbirinden eğlenceli ve anlamlı etkinliklerle ziyaretçilerini ağırlayan ve Türkiye’de bir örneği olmayan fuarı Kocaeliler hınca hınç doldurdu. Teması “Doğal Yaşam ve Çevre” olan fuar, dünya kardeşliğinin tüm insanlığa adeta haykırıldığı bir alan oldu. Galada 47 ülkeden 1100 çocuk kendi kültürünü yansıtan dans gösterisini sundu.  Dünya çocuklarının gösterilerini ilgiyle takip eden katılımcılar da unutulmaz anlar yaşadı.


 

BİRLİK VE BERABERLİK TÜM DÜNYAYA HAYKIRILDI

47 ülkeden 1100 çocuğun gösterilerini sergilediği Atatürk Spor Salonu’nda düzenlenen gala programında Türkiye’nin efsanevi sanatçılarından Barış Manço’nun oğlu Doğukan Manço, DJ performansıyla ülke çocuklarına eğlenceli dakikalar yaşattı. Büyükşehir tarafından düzenlenen birlik ve beraberliğin tüm dünyaya haykırıldığı Gala Programı’na yoğun katılım olurken Kocaeli Vali Yardımcısı Suat Yıldız, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Yaşar Çakmak, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın’ın eşi Doç. Dr. Figen Büyükakın, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Raşit Fidan, Büyükşehir personeli ve vatandaşlar katıldı.

“DÜNYADA ÇOCUKLARA ARMAĞAN EDİLEN TEK BAYRAM”

Kapanış konuşmasını Büyükşehir Başkan Vekili Yaşar Çakmak yaptı. Sözlerine “Sevgili Çocuklar, Kocaeli’ne Türkiye’ye Bayram’a hoş geldiniz” diyerek başlayan Başkan Vekili Çakmak, “Sevgili çocuklar, 23 Nisan, ülkemizi düşman işgalinden kurtaran Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği bir bayram. Dünyada çocuklara armağan edilen tek bayram. Aynı zamanda, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı gün. Her 23 Nisan’da, her bir vatandaşın temsil edildiği meclisimizin kuruluşunu kutluyoruz. Her 23 Nisan’da, bugünün ve geleceğin en değerli varlıkları, siz çocuklarla bayram yapıyoruz. Bayramınız kutlu olsun” şeklinde konuştu.

 

“BARIŞ DOLU BİR DÜNYANIN MÜJDELERİSİNİZ”

BaşkanVekili Çakmak konuşmasının devamında şu sözlere yer verdi; “Dünyanın 47 ülkesinden 1100 çocuk, her yıl olduğu gibi şehrimizde buluştu. Ülkelerinizin rengini, kokusunu, çocuk neşesini Türkiye’ye, Kocaeli’ne getirdiniz. Burada yaşıtlarınızla buluşuyorsunuz. Birbirinizle kucaklaşıyor, farklı ülkelerden farklı insanlarla tanışıyorsunuz. Bu kucaklaşmalar, bu buluşmalar, aranızda gelişen sevgi dünyanın geleceği için bize umut veriyor. Sizlerin tanış olmasını, sizlerin birbirini sevmesini, barış dolu yeni bir dünyanın müjdesi olarak görüyoruz.

 

“SİZLERİ DÜNYALAR KADAR SEVİYORUZ”

Kalplerinizde bütün insanların yaşayacağı dünyalar kurun. Birkaç gün içerisinde, şehrimizden ayrılacaksınız. Aranızdaki irtibatı koparmayın. Aranızdaki tanışıklığı, ülkelerimizin tanışıklığına, insanlığın tanışıklığına dönüştürün. Sizleri dünyalar kadar sevdiğimizi aklınızdan çıkarmayın. Bayramınız tekrar kutlu olsun. Sizleri sevgiyle kucaklıyorum.”

 

3 GÜN SÜRDÜ

Uluslararası Çocuk Eğitim ve Eğlence Fuarı’nın etkinlik bölümü, 21 Nisan Cumartesi günü saat 14.00’te Uluslararası Fuar Merkezi’nde başladı. Misafir grupların ulusal kıyafetleriyle gerçekleştireceği küçük sahne gösterilerinin olduğu fuarda "Kral Şakir – Uzayda Şamata" çocuk müzikali 7’den 70’e tüm konuklar tarafından büyük beğeni topladı. Fuar alanında bir birinden güzel stantlarda açıldı. Her yaştan çocuğun kendisine özel bir etkinlik ve atölye çalışması bulduğu fuarda eğlencenin yanında çocuklar, veterinerlik ve Ormanya stantlarıyla hayvanları daha yakından tanıma fırsatı buldu.

 

SEVGİ AĞACI, DÜNYAYA ÖRNEK OLDU

Misafir ülke çocukları, Doğal Yaşam Parkı Ormanya’da oluşturulan Sevgi Ağacı’na ülke bayraklarının renklerinden oluşan cam yaprakları asarak dünyaya sevgi ve barış mesajları verdi. 47 ülkeden gelen dünya çocuklarının elleriyle cam yapraklar astığı Sevgi Ağacı, tüm dünyaya örnek oldu.

 

BİLGE MANAV STANDI

İzmit TBMM İlkokul öğrencileri “Doğadan Doğala” projesiyle Büyükşehir Belediyesi Doğal Yaşam Parkı Ormanya’da, 6 ay boyunca meyve ve sebze yetiştirdi. Maruldan Çileğe, Turşudan Reçele birçok organik ürün üreten 3. sınıf öğrencilerinin ürünleri, teması “Doğal Yaşam ve Çevre” olan Uluslararası Çocuk Eğitim ve Eğlence Fuarı’nda “Bilge Manav” standında sergilendi.

 

“HAYVANLARIN GÖZÜNDEN DÜNYA”

Uluslararası Çocuk Eğitim ve Eğlence Fuarı’nda açılan “Hayvanların Gözünden Dünya” adlı sergiye ilgi gösteren ziyaretçiler, kurulan 6 farklı simülatöre bakarak, kedi, köpek, at, arı, kartal ve balıkların nasıl gördüklerini izledi.

 

23 NİSAN ÇOCUKLARI “KOMANDO” OLDU

Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği 11. Kocaeli 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali, Büyükşehir Uluslararası Fuar Merkezi’nde başladı. Kocaeli İl Jandarma Komutanlığı’nın kurduğu, askeri pentatlon ve parkurların bulunduğu stant, çocuklar tarafından büyük ilgi gördü. Parkuru tamamlayan çocuklara temsili komando sertifikası takdim edildi.

 

EĞLENCELİ ATÖLYELER

Her yıl olduğu gibi bu yıl da Eğlenceli Atölyeler alanında onlarca farklı atölyede eğlence adına ne ararsanız var; KOMEK (Resim- Objelerin Dili- Kendin Üret-Yüz Boyama-Sağlıklı Lezzetler Atölyeleri) SEKA Kağıt Müzesi (El Yapımı Kağıt Atölyesi- Makedo Atölyesi- Ahşap Atölyesi) Konservatuar- Bez Çanta- Sepaş Uçurtma Atölyesi- - KBB Atıksu Şb Müdürlüğü-Kağıtspor İzcilik -Çömlek Atölyesi- Cam Boncuk-İpli Kukla-Balon Kukla-Bilge Şefler -Viasea-KBB Atlı Eğitim Merkezi- KBB Veterinerlik- -Bilim Merkezi (Çim İnsan-Bitkisel Tantür Yapımı- Doğal Diş Macunu- Botanik Bahçe Sergisi)-TEGV-ÇEVKO-İSU-İZAYDAŞ-Bilgi Evleri (Değerler Kabini-Greenbox-Ahşap Atölyesi-Tişört Boyama-Boyama Atölyesi-Botanik Atölyesi)-Ormanya Doğal Yaşam Parkı (Doğa Okulu Alanı-Yaban Hayatı Rehabiylitasyon Merkezi-Ormanya Tanıtım Noktası-Yaban Hayatı Gözlem Kulesi-Ormanya Safari-Ormanya Tohum Ekim Alanı)

 

ÇOK SAYIDA ETKİNLİK ALANI

Ayrıca Aile Konak Hastanesi Ameliyathane Deneyimi, İlgi Çocuk Tıp Merkezi, İl Jandarma Komutanlığı-KBB Minik İtfaiyeciler, Kocaelispor, Teddy Bear, Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi Botanik Parkı-Zeytinburnu Tıbbi Bitkiler Bahçesi-TEMA, Viasea, alanda atölye açacak.

 

PAYDAŞLARIMIZ
Etkinliğimizi bu yıl yine çok sayıda paydaşımızla birlikte düzenliyoruz. Festivale Milli Eğitim Bakanlığı, Kocaeli Valiliği, Kocaeli İl Jandarma Komutanlığı, Kocaelispor, İzaydaş, İSU, Antikkapı, Tema, Çevre Koruma ve Ambalaj Atıkları Değerlendirme Vakfı, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı, Zeytinburnu Tıbbi Bitkiler Bahçesi, Kocaeli Ekolojik Yaşam Derneği, Viasea Tema Park, Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı, Özel Gölcük Aile Konak Hastanesi ve Özel İlgi Çocuk Tıp Merkezi destek veriyor.

 

SPONSORLARIMIZ 
Kocaeli 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali’nin bu yılki sponsorları arasında Aygaz, Opet, TÜPRAŞ ve Sepaş Enerji yer alıyor.

 

FESTİVALİN EN DUYGUSAL ANLARI

Her sene olduğu gibi bu yıl da festivalin en duygusal anları son gününde yaşanacak. 24 Nisan Salı günü dünya çocukları, evlerine dönmek için yanlarında kaldıkları Kocaelili ailelerden ayrılacak. Dünya çocuklarına annelik ve babalık yapan Kocaelili veliler ile misafir çocuklar tekrar görüşmek dilekleriyle vedalaşacak.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2751

banner2771

banner2773

banner2772

banner2774

banner2775

banner2723

banner2680