banner2779
banner2752
banner2750

 Dünya Çevre Günü kutlandı

5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla Kocaeli Valiliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sekapark’ta kutlama programı düzenledi. İZAYDAŞ başta olmak üzere çevreyle ilgili faaliyette bulun firmaların da katıldığı program renkli görüntülere sahne oldu. Program alanındaki firma stantlarında geri dönüşüm ve atıklarla ilgili görseler sergilendi.

ÇEVRE HAYATIMIZ İÇİN ÖNEMLİ

Programa Vali Yardımcısı Dağıstan Kılıçaslan, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Mustafa Çöpoğlu, İzmit Kaymakamı Sabit Kaya, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mehmet Ersan Aytaç, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirli, Başkan Tanışmanı Nermin Tol, İZAYDAŞ Genel Müdürü Muhammet Saraç ve vatandaşlar katıldı. Programda konuşan Vali Yardımcısı Dağıstan Kılıçaslan, ilimizdeki sanayi ve çevre dengesini iyi kurmak gerektiğini söyledi. Vali Yardımcısı Kılıçaslan, “Bugün toprağımızın, havamızın ve suyumuzun önemini ve korunmasını hatırlama günü. Hava, su ve toprağın temiz olması tüm canlıların hayatını devam ettirmesi açısından önemlidir” dedi.

İZMİT KÖRFEZİNDE DENİZE GİRİLİYOR

Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Çöpoğlu da konuşmasında şunları ifade etti: “Küresel ısınmanın insan hayatını tehdit edici etkisinin fark edilmesiyle çevreninin korunması insanlığın gündeminin ilk sıralarına yükselmiştir. İlimizde son yıllarda çevreyle alakalı takdire şayan önemli mesafeler alınmıştır. Yıllar önce İzmit körfezinin kokusu rahatsız edici boyutlardayken kolektör ve kuşaklama hatları ile arıtma tesisleri yanında sanayi tesislerinin ve deniz araçlarının etkin denetimi sonunda körfezin pek noktasına denize girilebilir hale gelmiştir”

BUGÜN TÜM CANLILARIN GÜNÜ

Bugün tüm canlıları ilgilendiren bir gündür” diyerek konuşmasına başlayan Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mehmet Ersan Aytaç ise “Çevre, insan ve tüm canlıların yaşadığı bir ortamdır. Sanayileşme ve nüfus yoğunlukları çevre sorunlarına neden olmaktadır. Çevrenin kirlenmesi demek tüm canlıların sağlığının bozulması demektir. Çevreyi korumak sadece kurumların görevi değildir” şeklinde konuştu.

ATIK PİL TOPLAYANLARA ÖDÜL

Programda çocukların sergilediği halk oyunları gösterisi ile çevre temalı gösteriler yer aldı. Programda ayrıca çevreye duyarlı ve başarılı öğrencilere bisiklet hediye edildi. İl genelinde yapılan atık pil toplama yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi. Yarışmada Gebze birinci, İzmit ikinci Derince de üçüncü oldu. Çocuklara çevre duyarlılığı aşılamak ve poşetlerin çevreye verdiği zararı anlatmak için alışveriş filesi dağıtıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751