DÜNYA ÇOCUKLARI SEKAPARK’TA BULUŞTU
 Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Uluslararası Çocuk Festivali kapsamında 44 ülkeden gelen dünya çocukları, Türk aileleri ile birlikte Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü ve Festival Pikniği’nde Sekapark’ta buluştu.

 

44 ÜLKEDEN ÇOCUK

23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali kapsamında 44 ülkenin çocukları Sekaparkta bir araya geldi. Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü ve Festival Pikniği etkinliği adı altında gerçekleşen buluşmada Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Feyzullah Okumuş, Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Raşit Fidan, il protokolü, aileler ve çocuklar yer aldı.

 

DÜNYA BARIŞINA KATKI SAĞLAYACAK

Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü öncesinde bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu 44 ülkeden 1100 çocuğu ağırlamaktan çok büyük bir mutluluk duyduğunu dile getirerek” Çocuklarımız sevginin ürünü. Dünyada sevginin, barışın örneğini burada yaşıyoruz. İnanıyorum ki burada beraber eğlenen çocuklar gelecekte dünya barışına katkı sağlayacaklardır” ifadelerini kullandı.

 

OKUMUŞ ZEYBEK OYNADI

Konuşmanın ardından Sekapark’ta yürüyüşe geçen 44 ülkeden çocuklar ve Türk ailelere Başkan Karaosmanoğlu da eşlik etti. Yaklaşık 2 bin çocuk Sekapark’taki yürüyüşte renkli görüntüler oluşturdu. Kısa bir yürüyüşten sonra çocuklar ve misafir aileleri Sekapark alanında kilim ve hasırlar açarak piknik yaptı. Büyükşehir Belediyesi Feyzullah Okumuş çocuklarla yakından ilgilendi. Okumuş, Zeybek oynayarak etkinliğe renk kattı.

 

PİKNİKTE MUTLU ANLAR

Festival Pikniği ise birbirinden güzel görüntülere sahne oldu. Evlerinden getirdikleri yiyecekleri afiyetle yiyen çocuklar alandaki çocuk oyun gruplarında doyasıya eğlendi. Alanda yüz boyama, uzun bacak, konser etkinlikleri gün boyu devam etti. Evlerinde yabancı çocukları misafir eden Türk ailelerinin misafirperverliği dünya çocuklarını mutlu etti.








 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817