banner2779
banner2752
banner2750

Dünya Sağlık Örgütü Büyükşehir’i seçti

Dünya Sağlık Örgütü yetkilileri sağlık verilerinin toplanması ve sisteme kazandırılmasını hedefleyen erken uyarı-yanıt ve saha Epidemiyoloji sistemi konusunda bilgi alışverişinde bulunmak için Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti. Konuk yetkililer yeni oluşturacakları sistem için Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarının Türkiye’ye örnek olduğunu, bu nedenle Kocaeli’yi seçtiklerini ifade etti. Büyükşehir Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Dr. Osman Poyraz’ın makamında gerçekleşen ziyarette, konuk yetkililer Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetlerindeki verileri kendi çalışmalarında kullanmak istediklerini belirtti.

 

GENİŞ KATILIM

Ziyarette Dünya Sağlık Örgütü Türkiye Temsilcisi Dr. Asheena Khalakdina, AB Türkiye Delegasyonu Sağlık Sektör Yöneticisi Dr. Figen Tunçkanat, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Erken Uyarı – Yanıt ve Saha Epidemiyolojisi Daire Başkanı Dr. Bahadır Sucaklı, Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Dr. Osman Poyraz, Veteriner Şube Müdürü Fatma Dilber Zehiroğlu ve Sağlık İşleri Şube Müdürü Dr. Yılmaz Oktay bulundu.

 

TECRÜBELERDEN YARARLANMAK İSTİYORUZ

Toplumda sağlığı geliştirmek, hastalıkları azaltmak için sağlık bilgilerini toplamak, yorumlamak ve kullanmak amacı ile oluşturulan erken uyarı-yanıt ve saha epidemiyoloji sistemi hakkında sürdürülen çalışmalardan bahsedildi. Dünya Sağlık Örgütü yetkilileri hedef ve stratejilerinin ne olduğunu aktararak bu konuda geldikleri son noktayı belirtiler. Konuk yetkililer Büyükşehir Belediyesi’nin erken uyarı-yanıt ve saha epidemiyoloji sisteminde kullanılacak ve daha önce bu konuyla ilgili projelerdeki tecrübelerinden yararlanmak istediklerini belirtti. 

 

DESTEKÇİSİ OLACAĞIZ

Ziyarette projenin yapılanma aşamasında, Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarındaki bilgi, görüş ve tecrübeleri aktarımı yapılması kararlaştırıldı. Dünya Sağlık Örgütü yetkilileri oluşturulacak yeni sistemin sağlıklı yürümesi için sık sık Büyükşehir Belediyesi ile irtibata geçileceğini ifade etti. Büyükşehir yetkilileri ‘Erken Uyarı Yanıt ve Saha Epidemiyolojisi’ konulu projenin destekçisi olacaklarının altını çizdi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751